Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-14 18:54:00

İtalyan şirketinden corona araştırmalarına dev bağış

Milano merkezli yapı kimyasalları devi Mapei, mevcut sağlık krizinin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için Milano'daki San Raffaele Hastanesi, Milano Polikliniği ve Luigi Sacco Hastanesi'ne €750.000 bağış yaptı. Mapei aynı zamanda, yürürlükteki yasalara uygun olarak aksi belirtilene dek fabrikalarındaki üretime devam edecek.

 

Kurulduğu ve hali hazırda faaliyet gösterdiği Milano’da hizmet veren Mapei Group, İtalya'da epidemiyolojik şekilde yayılan Covid-19 virüsüne karşı mücadeleye destek veriyor. Mapei bu mücadeleye katkı sağlamak için San Raffaele Hastanesi, Milano Polikliniği ve Luigi Sacco Hastanesi'ne 750.000 € bağış yaptı.

Mapei’nin kurucusu Squinzi ailesi; "Böylesine ciddi bir durumda, virüse karşı mücadele kapsamında sağlık personelini desteklemenin hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Ayrıca kalbimiz ve tüm desteğimiz, yardıma muhtaç olanlara yardım ve destek sağlayan ilk kuruluşlardan biri olan İtalya Kızılhaçı ile birliktedir" şeklinde açıklama yaptı.

Mapei, 30 Mart Pazartesi günü Milano'daki La Scala Opera Binası'nda gerçekleşmesi planlanan Bağış Konseri için bölgedeki İtalyan Kızılhaç komitesi’ne bağışta bulunduğunu ve İtalyan Kızılhaçı’na destek konusunda çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Mapei aynı zamanda yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uygun olarak tüm ofislerinde ve tüm operasyonlarında kendi enfeksiyon önleme güvenlik protokolünü de hayata geçirdi. İlgili makamlar tarafından aksi belirtilene dek grubun, soyunma odaları ve kantinleri kapatılmış olan tüm İtalyan iştiraklerinde üretim devam edecek. Vardiya değiştirirken çalışanlar arasında hiçbir temas olmayacak, vücut sıcaklığı kontrol edilecek ve tüm çalışanların koruyucu maske takmasını zorunlu kılmak gibi tüm önleyici tedbirler uygulamaya geçirilecek.

Mapei ayrıca, İtalyan hükümetinin en son alınan kararları doğrultusunda, uzaktan çalışmaya destek olmak için ofislerde çalışan personel sayısını en aza indirdi.

Squinzi Ailesi mevcut durumla ilgili; “Bu olağanüstü durum kapsamında biz de Mapei olarak çalışanlarımızın sağlığını korumak için tüm ofis ve tesislerimizde İtalyan hükümeti tarafından alınan kararları yerine getiriyoruz” diye açıklama getirdi.

Aynı ihtiyati tedbirler, Mapei'nin yabancı iştirakleri tarafından da hayata geçirildi.

 

MAPEI Hakkında:

1937'de Milano'da kurulan Mapei'nin şu anda 57 ülkede 90 yan kuruluşu ve beş kıtaya dağılmış 36 ülkede 83 üretim tesisi mevcut ve ayrıca 2019'da 2,8 milyar Euro konsolide geliri ve dünya çapında 10.500'den fazla personeli bulunuyor.

Şirketin başarısı şunlara dayanmaktadır: müşterilerin gereksinimlerini ve pazar talebini karşılayan onaylı ürünler ve sistemler tedarik ederek yapı sektöründe uzmanlaşma; yerel gereksinimleri karşılamak ve nakliye maliyetlerini en aza indirmek için uluslararasılaşma; şirketin yatırım ve insan kaynakları açısından en bağlı olduğu Araştırma ve Geliştirme. Çevre ve toplum üzerindeki etkilerini sürekli olarak denetleyen Mapei, kurumsal büyümenin sürdürülmesi için yukarıda geçen üç ilkeye sürdürülebilirliği de temel bir etmen olarak aşamalı bir şekilde dahil etti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.