Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-20 10:38:00

ÖRAV mesleki ve kişisel gelişim içeriklerini eKampüs üzerinden herkese açık sunuyor

ÖRAV’ın etkileşimli bir öğrenme alanı olarak tasarladığı eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal izolasyondan etkilenen öğretmenler, eğitimciler ve veliler için önemli bir destek sağlıyor. eKampüs’te uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim içerikleri ve gündeme dair paylaşılmış yüzlerce blog yazısı yer alıyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın hem ulaştığı kitlelerin sayısını artırmak, hem de öğretmenlere ve eğitimcilere her zaman ve her yerden ulaşabilecekleri güvenilir bir bilgi/deneyim paylaşımı ortamı sağlamak amacıyla tasarladığı eKampüs, evdeki zamanını kendini geliştirerek değerlendirmek isteyenlere geniş bir içerik sunuyor. Üye sayısı hızla artan platformu, son bir ayda 31 bin kişi ziyaret etti ve bloglar 50 binin üzerinde okundu.

Öğretmenlerin, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sosyal izolasyondan çok fazla etkilendiğine dikkat çeken ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu “Böylesi bir salgın hastalıkla mücadele ederken, öğretmenlere çocukların nitelikli eğitim hakkını korumak, eğitim ve öğretimi, günün ihtiyaçlarına karşılık verecek yöntem ve nitelikte gerçekleştirmek düşüyor. Öğrencileri uzaktan eğitime adapte edebilmek için medyada pek çok öneri paylaşıldığını görüyoruz. Ancak öğretmenlerin de bu konuda desteğe ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. eKampüs’te, öğretmenlerin hem uzaktan eğitime adaptasyon süreçlerini kolaylaştıracak hem de mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleyecek 20 adet hazır eğitim programı ve ihtiyaca yönelik geliştirdiğimiz 15 adet yeni eğitim programı yer alıyor. Ayrıca ÖRAV eğitimcilerinden ve kullanıcılarımızdan gelen 1.500 yeni blog yayınlandı  dedi.

 

Yaratıcı Okuma ve Yazma, Sosyal Duygusal Öğrenme, Takım Çalışmasını Geliştirme gibi eğitimler; Evde Çocuklarla Yapılacak Deneyler, Uzaktan Eğitimi Etkili Hale Getirmek için Öneriler, Diskalkuli başlığındaki blog yazıları, eKampüs’te yer alan içeriklerden sadece bir kısmı. eKampüs içeriklerine ulaşmak için:https://www.ekampus.orav.org.tr

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.