Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-16 11:40:00

Ansaldo Energia, dijital dönüşüm yolunda stratejik iş ortağı olarak Kaspersky’yi tercih etti

Ansaldo Energia, operasyonel teknoloji ağlarını ICS tehditlerine karşı korumak için Kaspersky Industrial CyberSecurity çözümünü kullanmaya başladı.

 

Enerji sektöründe faaliyet gösteren Ansaldo Energia, sahip olduğu teknolojileri modern dijitalleşme, karbonsuzlaştırma ve yerinden yönetim süreçlerini destekleyecek şekilde geliştirmek için çalışıyor. 2.500’ü İtalya’da olmak üzere toplam 4.000’den fazla çalışana sahip olan şirket, enerji üretimi sektöründe öne gelen uluslararası isimlerden biri. Kaspersky 2013’ten bu yana BT güvenliği alanında Ansaldo Energia’nın iş ortağı olarak şirketin uç nokta cihazlarını Kaspersky EDR (Uç Nokta Tespiti ve Müdahalesi) gibi etkin bileşenler ve yenilikçi teknolojilerle koruyor. Kaspersky EDR, şirketin 5.000’den fazla dağıtım ve merkezi düğümünde kullanılıyor.

 

Ansaldo Energia birkaç yıl önce başlattığı önemli dijital dönüşüm sürecinde akıllı cihazlara ve bağlantılı üretim tesislerine geçti. Bu da veri ve ekipman güvenliğini şirketin stratejik önceliklerinden biri haline getirdi. Şirket ayrıca yakın gelecekte tahmine dayalı bakım gibi yenilikçi süreçlere de geçmeyi planlıyor. Nesnelerin İnterneti teknolojileri ve tedarik zinciriyle daha yakın bağlantılı iş modelleri ile BT ve OT ortamları birleşmeye başladı. Bu durum, bilgi güvenliğini daha karmaşık bir soruna dönüştürüyor. Endüstriyel Ar-Ge tesisleri için geliştirilen ve üç yıl boyunca kullanılması planlanan Siber OT Uygulama Alanı ile bu yaklaşıma bir çözüm getirilmesi hedefleniyor. İtalya Ekonomik Gelişme Bakanlığı adına hareket eden Akıllı Fabrikalar Ulusal Teknoloji Birliği bu çalışma için ilk olarak Ansaldo Energia’nın Lighthouse Plant projesini seçti.

Ansaldo Energia, karşılaşılan sorunları Kaspersky ile birlikte çözmeye karar verdi. Her iki şirket de kendinden güvenli ekipmanlar ve tesisler tasarlama alanındaki uzmanlıklarından yararlanarak güvenli bir model geliştirdi. Kaspersky’nin ortaya koyduğu siber bağışıklık kavramı, birbirine teknolojiyle bağlı her şeyin korunduğu bir ekosistem geliştirmek üzerine kurulu.

 

Ansaldo Energia da buradan hareketle, OT/ICS güvenlik çözümü olarak Kaspersky Industrial CyberSecurity ürününü kullanmaya karar verdi. 2019 yılının sonunda Ansaldo Energia, OT ağlarında KICS for Networks ve KICS for Nodes çözümlerine yer vermeye başladı. Bu ürünler SCADA, DCS, PLC, MES, mühendislik iş istasyonları ve ağ bağlantıları gibi çeşitli endüstriyel altyapı düzeylerini korumak için özel olarak tasarlandı. Bu çözümü farklı kılan özelliklerden biri, endüstriyel şirketler ve kritik altyapıların güvenliğini sağlamak için bütünsel bir yaklaşım sergilemesi. Çok yönlü ve esnek ayarlar sayesinde bu çözümü ihtiyaca göre yapılandırmak ve ICS ortamlarının belirli gereksinimlerine uygun hale getirmek mümkün. Bu yaklaşım yalnızca endüstriyel uç noktaları korumakla kalmıyor, aynı zamanda pasif izleme teknolojilerini kullanarak anormallikleri ve olası sızıntıları tespit ediyor.

 

Ansaldo Energia Baş Dijitalleşme Yöneticisi Luca Manuelli, “Kaspersky’i stratejik güvenlik ortağımız olarak seçmemizin nedeni yalnızca endüstriyel sistemlerimizi ve ağlarımızı koruma konusunda sahip olduğu uzmanlık değil, ayrıca ekosistemimizde faaliyet gösteren diğerleri için birlikte değerli bir çözüm üretebilme imkanını elde etmekti.” dedi.

 

Uzun yıllardır Ansaldo Energia’nın stratejik ortağıyız ve şirketin karmaşık dijital dönüşüm yolculuğunda yardımcı olmak için yeniden tercih edilmekten gurur duyuyoruz.” diyen Kaspersky İtalya Genel Müdürü Morten Lehn, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji sektörü Kaspersky için kesinlikle stratejik bir sektör ve burada faaliyet gösteren şirketler farklı açılardan güvenliği garanti edebilen bir iş ortağı arayışında. Teknolojik süreçlerin sürekliliğini ve bütünlüğünü korumak, bununla birlikte hedeflediği verime ve rekabet gücüne ulaşması için Ansaldo Energia ile birlikte çalışmaya hazırız.”

 

Ansaldo Energia hakkında

Enerji üretimi alanında lider bir uluslararası şirket olan Ansaldo Energia, nükleer enerji sektörüne kullanıma hazır santraller, bileşenler (gaz türbinleri, buhar türbinleri, jeneratörler ve mikro türbinler), servis ve projeler sağlayan entegre bir modeli benimsiyor. %59,9’u, 1850’den beri ülkenin ekonomisine katkıda bulunan Cassa Depositi e Prestit Group adlı İtalya devletine ait kurumun bünyesinde yer alan CDP Equity’e ait olan Ansaldo Energia’nın %40’ı ise dünyanın lider enerji üretim makineleri ve ekiplanları üreticisi Shanghai Electric’e ait. ansaldoenergia.com adlı adresi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulan dünya çapında bir siber güvenlik şirketi. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelindeki işletmeleri, önemli altyapıları, devletleri ve tüketicileri korumak için güvenlik çözümlerini ve hizmetlerini sürekli olarak dönüştürüyor. Şirketin kapsamı güvenlik portföyü, sofistike ve gelişen dijital tehditlerle savaşmak için önde gelen uç nokta korumasını ve bir dizi özel güvenlik çözümünü ve hizmetini içerir. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunuyor ve 270.000 kurumsal müşterinin kendileri en önemli varlıklarını korumasına yardımcı oluyoruz


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.