Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-30 08:09:00

Artık veliler de kodlama öğreniyor

İELEV’den Velilere Kodlama Etkinliği

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerine kodlama ve STEM eğitimlerini online olarak veren İELEV Okulları şimdi de velileri kodlama etkinliğinde bir araya getirdi. 20-21 Mayıs tarihlerinde İELEV Okulları Bilişim Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen online etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti. Veliler de kodlama öğrenerek çocuklarının öğrenme deneyimlerine ortak oldu.

Bilim ve teknolojinin bir arada olduğu kodlama ve STEM eğitimlerini uzaktan eğitim sürecinde de kesintisiz sürdüren İELEV Okulları, kodlama eğitiminin gerekliliği ve önemi konusunda ebeveynlerde de farkındalık yaratmak amacıyla “İELEV’in Velileri Kodluyor” online kodlama etkinliğini hayata geçirdi. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik 20-21 Mayıs tarihlerinde İELEV Okulları Bilişim Teknolojileri Yöneticisi Yonca ÖZGÜN moderatörlüğünde, İELEV 125. Yıl ve Cağaloğlu öğretmenleri Ayşenur TURAN, Burcu SARIOĞLU ve Mete ÇINAR’ın yürütücülüğünde etkileşimli olarak gerçekleşti.

İELEV Okullarında lisede eğitim gören öğrencilerin velileri robotik kodlama atölyesinde, anaokulu, ilkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrencilerin velileri ise PHyton ile kodlama atölyesinde eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşadı. Veliler, kodlama eğitimlerinin gerekliliği ve önemi konusundaki farkındalığını kendi algoritmalarını kurarak kazanırken, yaparak ve yaşayarak da çocuklarının öğrenme deneyimlerine ortak oldu.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.