Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-17 08:13:00

Asya borsaları yükselişte

Dış Haberler, 17 Nisan (HİBYA) – Haftanın son günü Asya borsaları Çin'in ilk çeyrekte büyümesinin beklenenden fazla düşmesine karşın, başta otomotiv sektörü olmak üzere geniş bir yelpazede yükseliyor.

Tokyo'da Nikkei endeksi sabah TSİ 07.30 sıralarında % 2.4 arttı. Soft Bank hisseleri yüzde 6,4 artarken, H&M rakibi Fast Retailing ise yüzde 4,9 yükseldi. Otomotiv sektöründe Honda ve Suzuki ise öne çıkıyor. Her iki araç üreticisi de sırasıyla yüzde 6,4 ve yüzde 5,5 artış gösterdi.

Çin'in ilk çeyrekte büyümesi beklenenden fazla düşmesine rağmen, Çin'de de borsalar yükseliyor. Bununla birlikte, sanayi üretiminin Ocak ve Şubat aylarında yüzde 13,5 oranında düşmesine karşın, Mart ayındaki düşüşün sadece yüzde 1,1 olması yatırımcıları umutlandırdı.

Anakara Çin'de, Şanghay Menkul Kıymetler Borsası yüzde 0.9 artarken Shenzhen Borsası yüzde 1.4 yükseldi.

Hong Kong'da ayrıca Hangseng endeksi ile borsa yüzde 2,3 arttı. Endeksteki 50 şirket, Want Want China hariç, hisselerin tümü, Cuma günü yükseldi. En büyük artış ise 6,8 artışla Geely Automobile hisselerinde yaşandı.

Bölgenin önde gelen endeksleri arasında en güçlü olan, Seul borsasının Kospi endeksi yüzde 2,8 artarken, Avustralya ASX 200 endekside yüzde 1.9 yükseldi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.