Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-06 11:48:00

EBSO’dan Katmerciler’e başarı ödülü

 

  • Katmerciler, “Üretim ve Yatırım” alanlarındaki başarıları nedeniyle EBSO tarafından ödüllendirildi. Ödülü, Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, bakanlar Ruhsar Pekcan ve Bekir Pakdemirli’den aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından geleneksel olarak düzenlenen, bu yıl İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) işbirliğiyle gerçekleştirilen Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü, Balçova Kaya Termal Otel’de yapıldı.

 

Çeşitli kategorilerde başarılı şirketlerin ödüllendirildiği törene, EBSO, İTO ve İTB yöneticilerinin yanı sıra eski Başbakan Binali Yıldırım, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

 

Savunma ve araç üstü ekipman sektörlerinin önde gelen şirketlerinden Katmerciler, EBSO Taşıt Sanayii Meslek Grubu’nda üretim ve yatırımda birinci derecede başarı sağlaması nedeniyle ödüllendirildi. Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, ödülü, Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla Bekir Pakdemirli’nin elinden aldı.

 

Tören sonrası kısa bir açıklama yapan Katmerci, takdim edilen ödülün Katmerciler’in üretim, yatırım, teknoloji ve istihdam eksenli büyüme öngören kurumsal vizyonunun bir sonucu olduğunu ifade ederek, böylesi bir ödülü Ruhsar Pekcan ve Bekir Pakdemirli’den almış olmanın kendileri için ayrı bir gurur vesilesi olduğunu belirtti.

 

1985 yılında kurulan Katmerciler’in, aradan geçen 35 yıllık dönemde, yatırım, üretim, istihdam, vergi, Ar-Ge, ihracat gibi farklı alanlarda çok sayıda ödül aldığını kaydeden Katmerci, ödüle değer görülen tüm bu faaliyetlerin ülkeye karşı sorumluluklarının gereği ve kurumsal vatandaşlık anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.

 

Katmerciler’in, pek çok alanda toplumsal refaha, ülke ekonomisine ve yurt savunmasına katkı sunmaya devam edeceğini ifade eden Katmerci, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bizler, ancak ülkemiz var oldukça var olabileceğimizin bilincinde olan insanlarız. Ülkemiz ve devletimiz bizim varlık sebebimizdir. Bu nedenle, sadece bugüne değil geleceğe yatırım yapıyor, güçlü bir Türkiye için sürdürülebilir büyüme anlayışıyla yatırımlarımıza devam ediyoruz. İki sektörde birden faaliyet gösteren, İzmir ve Ankara’daki Ar-Ge ve üretim üslerimizde bulunan 450 çalışanımızla Ege Bölgesi’nin 69’uncu büyük şirketiyiz. Katmerciler’i bu ülke için her geçen yıl daha fazla katma değer üretecek, bizden sonraki nesillere kalacak, bize emanet edilmiş, ülkemizin bir kıymeti olarak görüyoruz. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.”

 

Katmerciler Kurumsal Profil

Araç üstü ekipman alanında faaliyet göstermek üzere 1985 yılında kuruldu. Bu sektörün lideri ve en büyük ihracatçısı. İtfaiyeden çöp aracına, araç kurtarmadan vidanjöre, damperden tankerlere uzanan yaygın yelpazede yaklaşık 30 farklı tipte üst yapı üretebilme yeteneğiyle, sektörünün en geniş ürün portföyüne sahip şirketi.

 

2010 yılından itibaren savunma sanayine güçlü bir giriş yaptı. Kısa sürede ortaya koyduğu performansla Türk savunma sektörünün önde gelen şirketleri arasında yerini aldı. Savunma sanayinin yaratıcı, yenilikçi ve dinamik gücü olarak uluslararası ölçekte de ilgi ve dikkat çekiyor.

 

Şirket, savunma ürünlerini beş ana kategoride topluyor: 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar, Özel Ürünler, Zırhlı İş Makineleri, Görev Odaklı Özel Amaçlı Araçlar ve Zırhlı Lojistik Araçlar.

 

Tamamını kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştirdiği, tekerlekli zırhlı araçlardan uzaktan kumandalı insansız kara araçlarına, zırhlı iş makinelerinden özel ürünlere uzanan geniş bir yelpazede, oldukça zengin bir savunma portföyüne sahip.

 

Silahlı kuvvetlerin ve güvenlik güçlerinin farklı ihtiyaçlarına uygun geniş ürün gamı ve çözümleriyle savunma ve güvenlik sektörünün güçlü bir çözüm ortağı ve tedarikçisi.

 

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde modern üretim tesisleri bulunuyor. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan “Ar-Ge Üretim Merkezi” sertifikalı güçlü bir Ar-Ge Merkezine sahip. İnovatif yaklaşımıyla pek çok alanda yeniliklere imza atan, özgün ürünler geliştirebilen, ihtiyaca uygun çözümler üretebilen, kaliteden ödün vermeyen iş yapış felsefesiyle üretimden satış sonrası hizmetlere kadar fark yaratan bir şirket.

 

Savunma ve araç üst ekipman sektörlerinde, iki kulvarda birden faaliyet gösteren, 70’e yakın ülkeye ihracatı olan şirket, halka açıldığı 2010 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.