Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-23 13:50:00

Cezaevlerinde pozitif bir vakaya rastlanmadı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüsüyle alakalı cezaevlerinde pozitif bir vakaya rastlanmadığını söyledi.

Gül, Adalet Hizmetlerinde Alınacak Koronavirüs Tedbirleriyle İlgili Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, alınan tedbirler ve gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Ceza evlerinde pozitif bir vakaya rastlanmadığına işaret eden Gül, şöyle konuştu:

''Kabul işlemleri sırasında yeni gelen tutuklu ve hükümlülere anında sağlık kontrolleri yapılmaktadır. En ufak belirti gösterenler derhal hastaneye sevk edilmektedir. Asla cezaevine sokulmamaktadırlar. Yine yurtdışı hikayesi olup olmadığına ilişkin de incelemeler yapılmaktadır. Şayet böyle bir durum varsa yine kuruma alınmadan izolasyona gönderilmektedir. Ceza infaz kurumlarının tamamında her türlü ateş ölçer, el dezenfektanı, maske, eldiven gibi tüm malzemeler tedarik olmuş durumdadır. Yine dışarısıyla teması olan görevlerin içeriye hastalık taşıma riskini önlemek adına bu önlemlerin önemli ve bunların da bizzat takibi yapılmaktadır. Yine görüşe gelen avukatlar da aynı usulü izlemektedirler. Bildiğiniz gibi denetimli serbestlik kapsamındaki toplu faaliyetleri askıya aldık. Tutuklu ve hükümlülerin yakınları endişelenmesinler, ertelenen görüş ve ziyaret hakları kalıcıdır, sakldır. Bu süreci atlatacağız ve ondan sonra haklarını kullanmaya devam edecekler. Ayrıca, telefon hakları görüşme sürelerini de yine 1'den 2'ye çıkartarak bu konuda bir adım atılmıştır.''

Bakan Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla icra iflas ve haciz takiplerinin 30 Nisan'a kadar ertelendiğini belirterek, ''Bu süreçte yeni icra iflas takip kararları alınmayacak bu tedbirlerin temel amacı adliyelerdeki yoğunluğun azalması ve bu salgınının bir başkasına bulaşma riskini ortadan kaldırmaktadır. Bugün de adliyelerde ve bölge adliye mahkemelerde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütülebileceği şekilde nöbet sistemine geçilmesine karar verilmiştir. HSK'nın almış olduğu bu kararla artık daha önce idari izinlerde ve bayramlarda yürttüğü uygulama pratiğini devreye sokmuştur. Tutuklu ve acil işler dışında ikinci bir duyuruya kadar esnek çalışma dönemi başlatılmıştır.'' dedi.

Noterlerde çok yoğun insan sirkülasyonu bulunduğunu aktaran Gül, şunları kaydetti:

''Fiziki mekanda da bu hastalığın vatandaşlarımıza zarar verme riskini ortadan kaldırma adına bugün itibariyle noterliklerde 1 gün tek noterliklerin 1 gün çift noterliklerin çalışmasına karar verilmiştir. Yarından itibaren de artık burada nöbet sistemiyle hizmet verilmesine devam edilecektir.
Tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz lütfen acil olmayan hiç bir noterlik işlemi için noterliklere işlem yapmak üzere gitmeyelim.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.