Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-03 13:06:00

Geleceğin Sineması'nı belirleyecek jüri belli oldu

Sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 17 yıldır destek veren TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Geleceğin Sineması”nın jüri üyeleri belli oldu.

 

Sinema öğrencilerinin iyi bir kısa film yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle 17. kez düzenlenen “Geleceğin Sineması”nda dereceye girecek filmleri seçecek olan jüri önemli isimlerden oluşuyor.

 

Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin sinema ve medya bölümlerinde eğitim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmanın başvuruları geleceginsinemasi.tursak.org.tr adresinden 9 Mart’a kadar gerçekleştirilecek olup ön eleme sonuçları 8 Nisan 2020, desteğe hak kazanan projeler 18 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

 

Yarışma için yapılacak başvuruları, sinema sektöründe her biri alanında öne çıkan işlere imza atmış usta isimler değerlendirecek. 17. Geleceğin Sineması Jürisi, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında; TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yapımcı Bulut Reyhanoğlu, oyuncu Damla Sönmez, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgü Yolcu ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat'tan oluşuyor.

 

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 10 projeye 6 bin TL maddi destek, post-prodüksiyon desteği ve danışmanlık hizmeti verilecek.

 

Geleneksel olarak 17 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk Sineması’nın geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.