Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-28 20:40:00

İtalya Mafya Liderliğinde Yağma Hareketinden Endişeli

Dış Haberler, 28 Mart (HİBYA) – Kuzey İtalya'da corona virüsünden ölenlerin sayısı artmaya devam ederken ülkenin güney bölgelerindeki hayal kırıklığı hızla artıyor.

Sicilya'da İçişleri Bakanlığı mafya liderliğindeki bir isyandan korkup marketlerde gübenlik güçlerini görevlendirdi.

Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando İtalyan basınına verdiği demeçte ''Mafya liderliğindeki bir isyan riskiyle karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Cuma sabahından itibaren Sicilya'nın Palermo şehrindeki süpermarketlerde hem polis hem de karabina güçleri beklemeye başladı. Palermo kentinde bir grup Perşembe günü Lidl mağazasını soymaya çalıştı.

Palermo'da şimdiye kadar bin 200'den' fazla aile yiyecek için para yardımı için başvurdu. Birçok Hıristiyan yardım kuruluşunun da yiyecek paketleri hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine dağıttığı belirtiliyor.

İtalyan gazeteleri, Sadece Palermo'da yaklaşık 80 bin kişinin sosyal yardımlarla yaşadığını, 30 bin'den fazla kişinin de kaçak çalıştığının tahmin edildiğini belirtiyor.

Toplumun tamamı şimdi karantinaya alındığında, kriminal gruplarının birçoğunun gelir kaynaklarının kesildiği ve suçluların çoğu, kendilerini geçindirmekte zorlandıkları belirtildi.Son zamanlarda Napoli'de gıda marketlerine karşı soygunlar gerçekleştirilmişti.

İşini kaybeden veya şirketlerinin iflas ettiğini gören kitleler arasında iki haftadır süren karantina sonrası özellikle yetkililere karşı güvensizliğin daha fazla olduğu güneyde birçok İtalyanın hayal kırıklığı yaşıyor.

İtalyan gazetelerinin İçİşleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Hükümet, Sicilya'daki Mafya'nın ve Napoli'deki Camorran'ın insanları protesto hareketlerine kışkırtmasından korkuyor. İçişleri Bakanlığı gergin ortamın hem spontan kem de organize ayaklanmalar ile aşılmaz sonuçlar doğurmasından endişeli.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.