Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-08 00:17:00

Eurotahvil Piyasaları

Endekslerin olumlu seyri ABD hazine tahvillerinde son günlerde satışa etki ederken, bir yandan da yapılan yüklü miktarda ihraç arzı artırarak getirilerin genişlemesine neden olmuştu. Bugün on yıl vadeli hazine kıymeti 0,72% seviyesine kadar genişlerken, kısa vadeli hazine kıymetinde getirilerin daralma göstermesi on yıllıklarda da alıma etki ederek zirveden on baz puanlık daralma yarattı. Fed’in önümüzdeki dönemde negatif faize geçeceğine dair beklenti kısa vade kıymette talebi kuvvetlendirirken, iki yıl vadeli kıymet 0,12% ile tarihin en düşük seviyelerini test etti. 2-10 yıl vade getiri farkı ise 50 baz puana yükseldi.

Türk hazine kıymetlerinde parite kaynaklı satışlar bugün de devam etti. Çarşamba gününe kadar izlenen pozitif seyir terse dönerken, oldukça kuvvetli işlem gören şirket kıymetlerinde de satışlar öne çıktı ve likiditenin toparlanmasına etki etti. On yıl vadeli hazine kıymeti Çarşamba kapanışına göre 40 baz puan genişleyerek 8% getiri üzerine yükselirken uzun tarafta yaklaşık 30 baz puanlık genişleme sonrası getiriler 8,20% bölgesinde işlem gördü. Beş yıl vadeli ülke risk primi 650 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirdi.

Şirket kıymetlerinde, kurda yaşanan hareket kar realizasyonlarına etki ederken lokal tarafta kısa vade kıymet talebi kuvvetli olmayı sürdürdü. 2022 vade sermaye benzeri kıymetlerde likidite sorun olmaya devam ederken getiriler hazine kıymetlerine göre düşük ek getiri sunmaya devam etti. Yapı Kredi 2022 vade kıymet 7,20% bölgesinde işlem görürken, 2024 vade İş Bankası kıymeti 7,35% getiri ile işlem gördü. Uzun vade sermaye benzeri kıymetlerde de zirve seviyelerden satışlar öne çıktı, Yapı Kredi 2026 vadeli kıymet yaklaşık 60 baz puan genişleme gösterdi.


Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.