Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-05 15:39:00

Ankara'da iz bırakan mimarlar panel serisi e-kitap olarak yayınlanmaya başladı

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Başkent Üniversitesi işbirliği kapsamında 2017’den bu yana düzenlenmekte olan "Ankara'da İz Bırakan Mimarlar" panel serisinin ikisi kitaplaştırıldı. VEKAM yayınları tarafından mimarlık kategorisinde e-kitap olarak yayınlanan kitaplarda, ilk olarak Demirtaş Kamçıl ve Rahmi Bediz ile Vedat Dalokay ve Nejat Tekelioğlu panellerinin içeriğine yer veriliyor. https://www.ankaradaizbirakanmimarlar.com adresinden ulaşabileceğiniz e-kitaplar, Ankara’da tasarlanan konut, kamu ve sivil mimarlık yapılarıyla özel bir önemi hak eden ancak haklarında yeterli araştırma/yayın yapılmamış olan mimarlara odaklanıyor.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Başkent Üniversitesi işbirliğiyle 2017 yılında başlayan“Ankara'da İz Bırakan Mimarlar” panel serisi, e-kitap olarak yayımlanmaya başlandı. VEKAM yayınlarından, mimarlık kategorisinde çıkan kitaplar, “Ankara'da İz Bırakan Mimarlar” ana başlığıyla Demirtaş Kamçıl ve Rahmi Bediz ile Vedat Dalokay ve Nejat Tekelioğlu ikililerini ele alıyor. Kitaplara, her yıl ele alınan dört mimar ve eserlerine ve yapılan araştırmalara https://www.ankaradaizbirakanmimarlar.com adresi üzerinden daha hızlı ulaşmak mümkün.

Proje kapsamında; Ankara’da tasarladıkları konut, kamu ve sivil mimarlık yapıları ile özel bir önemi hak eden ancak haklarında yeterli araştırma/yayın yapılmamış olan mimarlara odaklanılıyor. Kentte önemli izler bırakan mimarları gündeme getirmeyi amaçlayan ve yeni çalışmalarla genişletilmesi düşünülen bu proje kapsamında her yıl düzenlenen paneller ile Ankara’da iz bırakan mimarlara odaklanılarak, üç yıl içinde toplam on iki mimarın çalışması ele alınmıştır.

Proje sürecinde; odaklanılan mimarlara ve yapılarına ilişkin araştırma ve belgeleme yapılıyor ve yapılan çalışmalar düzenlenen panellerde sunuluyor. Proje ile ilgili tüm bilgi ve belgelere https://www.ankaradaizbirakanmimarlar.com web sayfasından erişilebilir.

Ankara'da İz Bırakan Mimarlar I: Demirtaş Kamçıl-Rahmi Bediz

Editör:Elvan Altan

Dili:Türkçe

Yayınevi: Koç Üniversitesi VEKAM

Kategori:Mimarlık Tarihi

Yayın Yılı:2020

Sayfa Sayısı:202

ISBN:978-605-9388-15-3

Ankara'da İz Bırakan Mimarlar Dizisi II:Vedat Dalokay-Nejat Tekelioğlu

Editör:Nuray Bayraktar

Dili:Türkçe

Yayınevi: Koç Üniversitesi VEKAM

Kategori:Mimarlık Tarihi

Yayın Yılı:2020

Sayfa Sayısı:240

ISBN:978-605-9388-24-5

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.