Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-30 12:38:00

Canon Eos R5, açıklanan yeni özellikleri ile piyasadaki aynasızlara meydan okuyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, devrim niteliğindeki EOS R sistemini temel alarak tasarladığı EOS R5 fotoğraf makinesinin yeni özelliklerini açıklamaya devam ediyor. Geliştirme aşaması devam EOS R5, aynasız fotoğraf makinesi tanımını yeni baştan yazıyor. Fotoğraf tutkunları ve videografları hikayelerinin peşinden sürükleyen Canon EOS R5, açıklanan yeni özellikleri ile en video içeriği üreten ürünlerle yarışabilecek bir performans seviyesine ulaştırıldı. Aynasız fotoğraf makinesi tanımını yeniden yazan yenilikler; 29,97 kare/sn’ye kadar dahili 8K RAW ve üst düzey üretim iş akışlarına uygunluk dahil olmak üzere EOS R5’in olağanüstü kayıt özelliklerini doğruluyor.

EOS R5, Canon’un optik teknoloji olasılıklarının sınırlarını zorlayan yenilikçi bakış açısını yansıtırken, bu alanda sektör lideri iddiasını da destekler niteliklere sahip. EOS R5, piyasada bulunan diğer aynasız makinelerde görülmeyen video özellikleriyle, kendi fiyat skalasından çok daha yüksek ücretlerde bulunan üst düzey sinema kameralarının özelliklerini barındırıyor. Fotoğraf ve videograflardan gelen tek bir cihazla yüksek kaliteli video ve fotoğraf çekimi gerçekleştirebilme taleplerini doğrudan karşılamak için geliştirilen EOS R5, sektör standartlarının üzerine çıkan 8K kayıt kapasitesiyle profesyonellerin dikkatini çekiyor.

Reklamlar, televizyon serileri ve belgeseller gibi üst düzey prodüksiyonların setlerinde kullanılmak üzere üretilen Canon EOS R5, yeni piyasaya sürülen ve Cinema EOS sistemi kamerası olan Canon EOS C300 Mark III gibi makinelerle ortak kullanılabiliyor. EOS R5, sahne arkası çekimleri için ideal bir makine olmasını sağlayan güçlü fotoğraf özelliklerine ek olarak kullanıcılarına aşağıdaki gibi birçok avantaj sunuyor;

8K RAW – 29,97 kare/sn’ye kadar kırpmasız, dahili kayıt

8K kırpmasız, dahili kayıtlı video çekimi – Canon Log’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e veya HDR PQ’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e kadar 29,97 kare/sn.

4K kırpmasız, dahili kayıtlı video çekimi – Canon Log’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e veya HDR PQ’da (H.265) 4:2:2 10-bit’e kadar 119,88 kare/sn.

Canon Log’da 4:2:2 10-bit veya HDMI üzerinden HDR PQ çıkışta 4:2:2 10-bit’te 4K 59,94 kare/sn

Dual Pixel AF, tüm video modlarında tüm çözünürlüklerde ve çekim hızlarında kullanılabilir.

5 eksenli optik IBIS / Lens IS ve fotoğraf makinesi IBIS'inin birleştirilmesine olanak sağlar.

Çift kart yuvası – 1x CFexpress ve 1x SD UHS-II

Profesyonel Ürün Pazarlama Kıdemli Müdürü Richard Shepherd, EOS R5’in geliştirilen yeni sürümü hakkında; “Geçtiğimiz ay EOS R5 ile “imkansızı başardığımızı” doğrulayan teknik özellikler açıklamıştık. Bugün, pazara meydan okuduğumuzu göstermek ve benzersiz gücümüzü sergilemek için bir adım daha ileri gidiyor ve EOS R5 fotoğraf makinesinin diğer aynasız makinelerde görülmeyen video kayıt özelliklerini sunacağını belirtiyoruz. Sinema endüstrisinde kullanılan standart formatlarda ve codec dizilerinde kayıt yapabilme özelliğine sahip EOS R5, birçok prodüksiyon için ideal bir ana kamera olma özelliğini taşıyor. Bununla birlikte, cihazın sinema süreçlerine olan uyumluluğuna bakıldığında sektör profesyonellerine, üst düzey prodüksiyon setlerinde de rahatça çekim yapılabilecek kaliteyi sunduğu rahatlıkla anlaşılıyor” dedi.

Fotoğraf makinesinin önceki iki geliştirme duyurusunda Canon tarafından açıklanan diğer EOS R5 özellikleri (13 Şubat ve 13 Mart 2020) şu şekildedir;

  • 8K ve 4K modları, Canon’un ünlü Dual Pixel CMOS AF özelliğini de destekler.
  • EOS R5 mekanik deklanşörle 12 kare/sn ve elektronik deklanşörle 20 kare/sn gibi son derece yüksek bir kapasitesiyle performansta çok ciddi bir artış getirmektedir.
  • Lens dengeleme sistemi ile çalışarak, Canon’un yeni geliştirdiği, makine içinde optik görüntü sabitleme sistemini(IBIS) kullanıma sunan EOS R5, modern görüntü sabitleme teknolojinin çıtasını yükseltmektedir.
  • İçeriklerin gönderilmesi, fotoğraf ve videoların çekilmesi kadar önemli olduğundan EOS R5, görüntü dosyalarının cihazdan image.canon bulut platformuna otomatik olarak aktarılmasını desteklemektedir.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.