Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-04 12:12:00

FX Piyasaları

USD/TRY: Cuma günü 7,0 psikolojik seviyenin üzerine çıkan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareket devam ediyor. Genel olarak Gelişmekte Olan Ülke para birimlerine yönelik algıda önemli bir değişim gözlenmezken, küresel piyasaların haftaya zayıf risk iştahıyla başlaması ile birlikte GOÜ para birimleri de baskı altında. Ülke risk primimizin (5 yıllık CDS: 615) yüksek seviyelerde kalmaya devam ettiği ortamda da, TL güçsüz. Bu hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, koronavirüs salgını ve ekonomiye etkilerini değerlendirmek üzere, 6 Mayıs Çarşamba günü küresel yatırımcılarla yapacağı telekonferans önemli olacaktır. Veri tarafında ise bugün, imalat PMI, enflasyon verileri takip edildi. PMI nisan ayında 33,4 olarak (önceki 48,1) gerçekleşirken, nisan ayı enflasyonu %0,85 olarak gerçekleşti. Beklenti %0,65 iken, mart ayında enflasyon %0,57 olarak gerçekleşmişti. Böylece yıllık enflasyon mart ayındaki %11,86'dan nisan ayında %10,94'e gevşedi. Enflasyonun beklentinin bir miktar üzerinde gelmesi TL'de hafif baskı yaptığını gözlemledik. Veri sonrasında kurdaki yükseliş kalıcı olamasa da, yurtiçi ve yurtdışı risk algıyla birlikte kurda yukarı yönlü eğilim devam edebilir ve kur 7,0 desteğinin üzerinde kalarak 7,0830 seviyesine doğru yükselişini sürdürebilir. Ara direnç 7,0450 seviyesinde. Öte yandan, 7,0 desteğinin altına yaşanabilecek bir sarkmada 6,94 hedefe girebilir. Son olarak, yurt dışında haftanın öne çıkan verilerine baktığımızda, bugünkü küresel imalat PMI'lar, yarın ve çarşamba günkü küresel hizmet PMI'lar, perşembe günü mart ayına ilişkin Almanya sanayi üretimi, Çin dış ticaret rakamları ve İngiltere, Brezilya, Norveç ve Şili merkez bankaları faiz kararı takip edilecekken cuma günü ABD tarım dışı istihdamı haftanın öne çıkan verisi.


EUR/USD: Koronavirüs önlemlerinin gevşetilmeye başlanmasının yarattığı iyimserliğin arka planda kalması ve ABD - Çin gerilimi ile birlikte yurtdışı piyasalarda risk iştahı tekrar zayıflarken, Dolar'ın haftaya güçlü başladığını izliyoruz. Şu aşamada, oynaklığın tekrar artma eğilimine girdiği ortamda, Dolar gücünü koruyabilir ve önemli makro verilerin takip edileceği haftada parite baskı altında kalabilir. Günün geri kalanında ise paritenin 1,0980 direncinin altında kalarak 1,0880 desteğini hedefleyebileceğini düşünüyoruz.


XAU/USD: Geçen hafta kısmi baskı altında kalan değerli maden haftayı 1.700 seviyesinden kapattı. Bu sabah Dolar'daki güçlü görüntüye karşın değerli madenin 1.700 seviyesinin üzerinde tutunarak 1.715 direncine yönelebileceğini düşünüyoruz. Sonraki direnç ise 1.728 seviyesinde. Öte yandan, olası düşüşlerde 1.694 desteğinin altında 1.680 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.


Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.