Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-09 16:59:00

Fed’in yeni teşvik adımları

Fed, koronavirüs pandemisinden zarar gören KOBİ’ler ve yerel yönetimlere finansman desteği sağlamak amaçlı olarak 2,3 trilyon USD tutarına varan bir dizi teşvik önlemi açıkladı. Buna göre;

 

·         Belediye Likidite Tesisi ile eyaletlerden gelen kısa vadeli bonolar doğrudan satın alınarak 500 milyar USD’lik kaynak sağlanacak.

·         Ana Cadde Kredilendirme programı ile KOBİ’lere 600 milyar USD kadar kredi akışı sağlanacak.

·         Birincil ve İkincil Piyasa Kurumsal Kredi Tesisleri ile Vadeli Varlığa Dayalı Menkul Kıymet Kredi Tesisi’nin boyut ve kapsamı genişletilerek 850 milyar USD’lik kredi sağlanacak.

·         Maaş Koruma Programı Likidite Tesisinin başlatılması, “PPP kredilerinin küçük işletmelere sağladığı vadeli finansman yoluyla katılımcı finansal kurumlara likidite sağlanacak.

 

Atılan adımlar finansman sorunu yaşayan yerel yönetimler ve KOBİ’leri korumaya yönelik ve likidite ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor. Fed’in bu kapsamda bir planı da çöp notlu şirket tahvillerinin bazılarının alınması, burada da anladığım kadarıyla notu yeni çöpe indirilen, yani pandemi nedeniyle zarar gören şirketler buna konu olacak. Ekonomide öncelik, firmaları kurtarmak ve işsizliğin büyümesini önlemek… ABD’de pandeminin ilk dönemine dair açıklanan istihdam verileri ve daha flaş bir data olan işsizlik başvuruları firmalar ve istihdam üzerindeki etkinin sanılandan büyük olabileceğini gösteriyor.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.