Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-16 13:03:00

Net Holding'ten ''korona'' tedbiri

Net Holding A.Ş'nin, tüm dünyada etkili olan koronavirüs nedeniyle aldığı tedbirler sürüyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, dünya ile birlikte Türkiye ve KKTC kamu otoritelerinin kamu sağlığı açısından, kendi vatandaşlarını koruma amaçlı önlemler almaya başladığı bildirildi.

Salgın nedeniyle KKTC'nin, ''Özel sektörde, eczane, benzin istasyonu, fırın, ve market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler haricinde tüm dükkan, işletme, casino, gece kulübü, bet ofisi eğlence merkezi gibi yerler 27 Mart 2020 tarihine kadar kapalı olacaktır. 14 Mart 2020 saat 02.00 itibariyle 1 Nisan 2020 tarihine kadar, kara, deniz ve hava sınır kapılarından KKTC'ye sadece KKTC vatandaşları ve ülkemizde yasal izinli bulunan kişiler girebilecektir. Bunun dışında kalan kişilerin KKTC'ye girişleri 1 Nisan 2020 tarihine kadar yasaklanmıştır." şeklinde tedbir alındığının ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Kararların geçici ve kısa bir dönem için geçerli olması ve yılın düşük turizm sezonuna rastlaması nedeniyle, KKTC'de faaliyet gösteren şirketlerimizin finansal tablolarının sınırlı derecede etkileneceği beklenmektedir. Bu geçici dönem için mali yapısı güçlü olan şirketimiz her türlü tedbirleri ivedilikle almıştır. Geçmiş dönemlerde kamuya açıkladığımız üçer aylık finansal tablolarımız incelendiğinde, 01 Ocak – 31 Mart dönemi olan birinci çeyreğin, en düşük sezon ve en düşük FAVÖK'ün oluştuğu dönem olduğu da görülecektir. KKTC Hükümeti'nin sorumlu bir şekilde almış olduğu tedbirler sayesinde, tüm dünyayı etkisi altına alan virüs krizinin kısa sürede adada sona ermesi ve hayatın normale dönmesi beklenmektedir. Olağanüstü koşulların etkisinin asgariye indirilmesi ve sağlıklı fiyat oluşumuna uygun bir ortamın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, borsada şirketimiz paylarının geri alımı için ilave likidite sağlanması konusunda karalılığımızın devam etmekte olduğunu paylaşmak isteriz.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.