Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-05 09:36:00

COVID-19’un Türkiye Bankacılık Sektörüne Etkileri

06 Mayıs’da IDC Türkiye, COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan olağanüstü günlerde bankacılık sektöründe değişen gündemleri, ortaya çıkan kritik ihtiyaçlar ile BT’ye direkt etkilerinin konuşulacağı; bankacılık sektörünün CIO ve üst düzey BT yöneticileri bir araya geldiği online toplantı gerçekleştirilecek. COVID-19 salgını ile birlikte ortaya çıkan yeni dünya düzeninde Türkiye Bankacılık Sektörünün geleceği nasıl şekillenecek ve bu gelecekte hangi teknolojiler öne çıkacak, hangi konular/teknolojik yatırımlar gündemde olacak, dijital çalışan deneyimi, yeni çalışma kültürünü destekleyecek güvenlik politikaları, yapay zeka ve robotik süreç otomasyonunun geleceği, dış paydaşlarla ve müşterilerle iletişim kurma ve iş birliği, toplantının ana gündem maddeleri arasında yer alacak.

Etkinlik ile ilgili konuşan IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları; “Türkiye Bankacılık Sektörü, geçmişte yaptığı teknoloji yatırımları ve yarattığı kültürel dönüşüm ile COVID-19 salgını gibi bir krizi ele almaya hazırdı. Sektör, turizm ve ulaşım gibi bazı sektörler kadar olumsuz etkilenmese de salgın süreciyle beraber tüm yatırımlarda olduğu gibi teknoloji yatırımlarında da çok daha titiz değerlendirmelerin ve önceliklendirmelerin yapıldığı bir dönemi gözlemliyoruz. COVID-19 sürecinde bankalar bir yandan müşteri temas noktalarında dönüşüme imza atarken bir yandan da arka ofis olarak adlandırabileceğimiz kendi iş süreçlerinde önemli değişimlere imza atıyorlar. Ürün ve süreçler dijitalleşirken her şey kâğıttan arındırılmış hale geliyor. Çalışanlar da tüm bu değişime ayak uyduracak şekilde donatılıyor. Birçok çalışan kendilerine verilen tabletlerle ve dizüstü bilgisayarlarla fiziksel mekândan bağımsız çalışmalarını gerçekleştirebilirken web tabanlı hale gelen uygulamalar da çalışanların diledikleri yerden çalışmalarını gerçekleştirmesine olanak sağlanıyor. BT birimleri ise devreye aldıkları DevOps ve çevik çalışma yöntemleri ile hızlanmayı amaçlıyor’’ dedi.

IDC Türkiye Baş Analisti Eren Eser ise; “Yaptığı yatırımlarla Türkiye Bilgi Teknolojileri pazarına yön veren bankacılık sektörü COVID-19 sürecinde dijital dönüşümün tüm imkanlarından faydalanarak müşterilerine sunduğu yepyeni çözümler ve değer yaratan projeleriyle tüm sektörler arasında öncü olmaya devam ediyor. Hızla temassız ve nakitsiz bir dünyaya doğru ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.