Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-30 14:03:00

Hem heyecanlı hem hesaplı, kamp tatili

Tatil planı denince akla ilk olarak beş yıldızlı oteller veya turlar geliyor. Son zamanlarda ise şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler artan tatil masraflarından dolayı rotayı kampa çevirdi. Doğa severlerin mevsim ne olursa olsun vazgeçemediği tatil tutkusu olan kamp tatili, aynı zamanda ekonomik bir seçenek olarak da ön plana çıkıyor.

Yıl boyunca çalışıp yorulan vatandaşlar tatili iple çekiyor. Sağlığımız içinde önemli bir nokta olan tatile çıkmak artık lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç halini alıyor. Ara vermek fiziksel ve zihinsel bir rahatlama getirirken, kişiler için de bir yenilenme oluyor. Tatil deyince kişilerin aklına ise ilk olarak oteller geliyor. Fakat otel fiyatlarında yaşanan artış konaklamalı turizme göre daha ekonomik olan kamp tatilini bir adım öne çıkarıyor. Bu durum çadır ve kamp malzemeleri satışlarına da büyük etki yaptı. Kamp malzemeleri satışları 2016 yılına göre 3 kat arttı.

 

35 TL’ye Deniz Kum Güneş

4 mevsimin yaşandığı ülkemizde kamp tatili yapmak isteyenlerin sayısı ise her geçen gün artış gösteriyor. Farklı bir deneyim olarak karşımıza çıkan bu tatil türü çok daha ekonomik. Datça Akçabük Koyu’nda tatilcilere hizmet veren Hamit Karacakaya, “Tatilciler ister kendi çadırları ile gelebilir isterlerse kamp yerlerinde çadır hizmetleri alabilirler. Kamp yapmak daha makul fiyatlara tatil anlamına geliyor. Mesela Mayıs ayından itibaren çadır fiyatlarımız kişi başı 35 Tl, 2 kişilik çadır fiyatlarımız ise 70 TL. Sezon dışında sadece kişi başı 20 TL ödemeniz yetiyor. Bu fiyatlara duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarda dahil. Bungolov türü çadırda konaklamanın bedeli ise 250 TL. İnsanlar aynı zamanda çadırı biraz da macera olarak görüyor"dedi.

 

Doluluk Yüzde Yüz

Binlerce liralık tatil yerine uygun bütçe ile yıllarca tatil yapabilecekleri çadır alanlar, geçen yıl tatil yerlerini yüzde yüz doldururken sektör temsilcileri bu yıl ilginin daha da artacağını söylüyor. Bu tür tatilde ise barınma için temel gereksinim olan çadır fiyatları genişliğine, kalitesine ve fonksiyonlarına göre 75 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor.

 

Tatilini Planlamak İsteyenler İçin Fırsat

Bu kapsamda tatilini erkenden planlamak isteyenlerin bu seneki durağı ise Macera Turizmi ve Sporları Fuarı Adventure Turkey olacak. 13 – 16 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte ziyaretçiler, kamp malzemelerinden, rafting, kano, yamaç paraşütü, dalış gibi aktivitelerin ekipmanlarına kadar birçok ürün ve hizmeti fuara özel fiyatlarla bulabilecek. Ayrıca organizasyon kapsamında düzenlenecek, macera dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek ‘Kamp Ateşi Söyleşileri’ kişilere bu turizm türünü tüm yönleriyle öğrenmelerine imkan sağlayacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.