Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-06 09:05:00

Tedbirlerin gevşetilmesi risk iştahını destekledi

Piyasa Gündemi

Salgına yönelik alınan tedbirlerin hem Avrupa hem de ABD’de gevşetilmeye başlanması dün küresel risk iştahını destekledi. Mayıs ayı içerisinde, gevşetilen tedbirler ve salgının yayılma hızı ile salgın konusunda ikinci bir dalga yaşanıp yaşanmadığı yakından takip edilecek. ABD Başkanı Trump, küresel salgından Çin'i sorumlu tutarken, Çin'in virüsü kasten üretmediğini söyledi. ABD – Çin ilişkileri de izlenecek bir diğer önemli gelişmedir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Euro Bölgesi – Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    15:15 ABD – ADP İstihdam Raporu Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD - Çin gerilimi nedeniyle haftaya zayıf bir başlangıç yapan küresel hisse piyasalarında tedbirlerin gevşetilmeye başlanmasıyla dün pozitif bir seyir etkili oldu. Yurt dışındaki olumlu havaya karşın BIST-100 Endeksi negatif ayrışarak günü %0,11’lik sınırlı bir düşüşle 98.738 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Japonya borsası tatil nedeniyle işlem görmezken, Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının yataya açılışlarla güne başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,07 – 7,08 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,08’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dün yurtdışındaki toparlanmaya karşın güne alıcılı başlayan BIST 100’de buradaki toparlanmaya ayak uydurulamadı ve  gün boyu satış baskısı dikkat çekti. 100 bin altında negatif görünümün devam ettiği endekste ilk güçlü desteğimiz 97.500 civarında bulunuyor. Dün gün içinde en düşük 97.880 görülerek bu bölge test edilmiş oldu. Bugün hafif alıcılı açılış beklediğimiz endekste dünün kapanışının bulunduğu 98.738 ilk güçlü destek olacak. Son iki gündeki düşüşte işlem hacminin zayıf kalmış olması pozitif olmakla birlikte teknik göstergelerde zayıflama devam ediyor. Bu süreçte özellikle 97.500 altında teknik baskının artış kaydedebileceği göz önünde bulundurulmalı. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.