Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-04 12:43:00

AOÇ arazilerinin araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması teklif edildi

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin durumunun araştırılması amacıyla TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulması önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

K0onuya ilişkin olarak CHP basın biriminden yapılan yazılı açıklama şöyleydi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin gündeme getirdiği metrekaresi yıllık 10 kuruştan ihaleye çıkarılan AOÇ arazileri sonrasında Atatürk Orman Çiftliği’nin imara açılan arazi miktarı, ihale yoluyla satılan ya da kiralanan arazileri, yapılaşma oranları, kesilen ağaç sayısı gibi meselelerin kapsamlı bir şekilde araştırılması, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün mirasına ve vasiyetine uygun olarak Atatürk Orman Çiftliği’nin yönetilmesinde etkili bir politika oluşturulması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması amacıyla TBMM bünyesinde araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili kamu kurumları tarafından hazırlanan en kapsamlı raporun 2003 yılında Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan Atatürk Orman Çiftliği Taşınmazlarının Yönetilip İşletilmesine İlişkin Araştırma Denetleme Raporu olduğuna dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca, "Yıllardır Atatürk Orman Çiftliği Arazileri imara ve yapılaşmaya açılarak talan ediliyor. Devlet de bunu izliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in mirasına saygısızlık söz konusu. Atatürk Orman Çiftliği için TBMM bünyesinde bir komisyon kurulması ve gerekli önlemlerin alınması şart" dedi.

ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ!

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Atatürk Orman Çiftliği’nin kuruluş amaçları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, çiftliklerle ilgili vasiyetinde yer aldığına dikkat çekerek, "Tarımsal uygulamalar gerçekleştirmek, ekoloji ile uyumlu tarımsal üretimi ve tarıma dayalı sanayii geliştirmek, iyileştirmesine ve düzenlemesine önem vermek, sağlıklı bir kentsel çevre yaratmak, gıda güvenliği için model oluşturmak, tarımsal ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak gibi amaçlarla kurulan Atatürk Orman Çiftliği arazileri ranta ve talana açılmakta, kuruluş amacının dışında kullanılmaktadır.

Cumhuriyetimizin simgesi ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına çıkmak hepimizin görevidir. Satışı yapılan, özelleştirilen Atatürk Orman Çiftliği arazileri tespit edilmeli ve amacına uygun olarak çiftliğin yönetimi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

CHP Basın Birimi

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.