Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-13 15:08:00

Türk mobilyası bu süreçten karlı çıkacaktır

Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsünün mobilya sektörüne etkilerini anlattı.

Çok zorlu bir süreçten geçildiğini ve büyük bir sınav verildiğini anlatan Levent Çapan “Dünya, Covid- 19 virüsü ile sadece sağlık anlamında değil ekonomik olarak da olumsuzlarında yaşandığı bir döneme girdi. Çoğu ülke ve dünya devi firmalar bu süreçte üretim faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Çin başta olmak üzere dünyanın en büyük mobilya üreticileri arasında yer alan İtalya, Almanya ve ABD'nin üretimleri büyük ölçüde yavaşladı. Tüm dünyanın ekonomik anlamda bir toparlama sürecine girmesinin zaman alacağını düşünüyorum. Türkiye açısından bir değerlendirmede bulunursam doğru önlemlerin alınarak sürecin sağlıklı yönetilmesi ile bu dönemi sonunda kısa sürede aydınlığa çıkmamızın mümkün olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Gerek doğal kaynakları gerek sanayi yetkinlikleri gerekse coğrafi konumu değerlendirildiğinde Türkiye’nin çok fazla sayıda fırsatla bu dönemden çıkacağını düşünüyorum” açıklamasında bulunan Levent Çapan sözlerine şunları ekledi: “Bu fırsatları değerlendiren markaların da başarılı bir geleceğe doğru büyük adımlar atabileceği kanısındayım. Türkiye’deki finansal gücü yüksek kurumsal şirketler uzun vadede bu durumu avantaja çevirebilecekken küçük firmalar ayakta kalmakta, ne yazık ki, çok zorlanacaklar. Köklü geçmişimiz ve kurumsal altyapımız ile güçlü çıkacağımıza inandığımız bu dönemin ardında da finansal risklerimizi 4 farklı alana dağıtarak; ihracat süreçlerimiz, perakende mağazalarımız, e-ticaret sitemiz ile toplu satış ve projelerdeki çözüm ortaklıklarımız kapsamında operasyonlarımızı sürdüreceğiz.”

 

Tepe Home Hakkında

1969 yılında Bilkent Holding çatısı altında kurulan Tepe Mobilya ile sektöre giriş yapan, ardından 1997 yılında mobilya ve ev dekorasyonu ürünlerinin aynı çatı altında tüketiciye sunulduğu ilk perakende mağazalar zinciri olarak hizmet vermeye başlayan Tepe Home, Ankara Bilkent’te 60.000m2 alan üzerine kurulu tam entegre üretim tesislerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 50 yıllık sektör deneyimini dünya trendleri ile harmanlayan, sektörü yönlendiren, büyüten bir sanayi ve perakende şirketi olan Tepe Home, Türkiye genelinde toplam 16 noktada; 45.000 m2‘nin üzerinde satış alanında; 5.000’in üzerindeki ürün çeşitliliği ile hizmet vermektedir. Kurulduğu günden bu yana kalitesi ve güvenilir imajı ile kendini farklı konumlandıran ve müşterilerine ayrıcalıklı mağazacılık deneyimi yaşatan Tepe Home, perakende mağazacılığın yanı sıra profesyonellere ve mimarlara yönelik çözümler de sunmaktadır. Konut ve ofis mobilyalarının yanı sıra hava alanı, sağlık merkezleri, hastaneler, üniversiteler, konferans salonları, kütüphaneler, yurt binaları, oteller, restoranlar, eğitim ve iş merkezleri gibi büyük projelerin tüm dekorasyon ve tefriş çalışmalarını da başarıyla gerçekleştiren Tepe Home; aynı zamanda yurt içi ve yurt dışı bayilikler de vermektedir.

Kaynak:MAG PR
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.