Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-26 13:41:00

ENEREX Antalya fuarı 27 Şubat’ta ziyarete açılıyor

Fuara yurtiçi ve yurtdışından 10 binin üzerinde ziyaretçi katılımı beklenirken, 70’den fazla firma 150’nin üzerinde markasını sergileyecek.

 

Enerji verimliliği mailiyetleri azaltarak ekonomik kalkınma için önemli rol üstlenirken, aynı zamanda iklim değişikliği ile mücadele için karbon ayak izimizin azaltılmasını sağlıyor. Bacasız sanayi turizmden tarıma, madenden endüstriye kadar pek çok alanda ülke ekonomisine katkı sağlayan Antalya, 27-29 Şubat tarihleri arasında Antalya’da ilk kez düzenlenen ENEREX Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı ile pek çok sektöre enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konusunda çözümler sunuyor.

 

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ENEREX Antalya’nın yenilebilir enerji kaynakların kullanılması, milli, yerli enerji üretimin yapılması ve enerji verimliliğinin sağlanmasına öncülük edeceğini ve kenti enerji üssü konumuna taşıyacağını söyledi. 40’tan fazla markanın 150’nin üzerinde markasına dair ürün ve hizmetleri ENEREX Antalya’nın 3 gün süreyle tanıtacağını belirten Ali Bıdı, katılımcı profilinin güneş, rüzgar, hidrolik, biyokütle, nükleer enerji ve enerji verimlilik sistemlerinden enerji verimliliği danışmanlık ile sıfır bina enerji, yalıtım-mantolama, ısı pompa, doğalgaz sistemleri, perakende elektrik satış, finans ve sigorta kuruluşları gibi çok geniş yelpazede sektörü kucakladığını ifade etti. Bıdı, ENEREX Antalya’nın hayata geçmesi için destek veren tüm kurum, kuruluşlar ile basına teşekkür etti.

 

Enerji Sektörü ENEREX Antalya’yı destekliyor…

ENEREX Antalya Fuarı, Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER),Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) gibi enerji sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları tarafından destekleniyor. Fuarda, enerji verimliliği ile enerji dönüşümüne ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmaların yanı sıra; endüstriyel, tarım ve turizm sektörünün artan enerji maliyetleri de masaya yatırılacak. Fuara katılanlar, maliyetlerin en aza indirilmesi için neler yapılması gerektiğini de birlikte tartışma fırsatı yakalayacaklar.

 

Enerji sektörünü liderleri ENEREX Antalya Enerji Oturumları’nda Konuşacak…

 

ENEREX Antalya Fuarı, sektörle ilgili pek çok yenilik ve gelişmenin gündeme getirileceği ENEREX Enerji Oturumlarına ev sahipliği yapacak. 27 Şubat Perşembe günü ilk olarak Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) düzenlediği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) desteklediği ‘’Enerji Depola Geleceğini Kurtar’’ mottosuyla bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek. Etkinlik 13:00-15:00 saatleri arasında arası Papatya Salon’da gerçekleşecek. Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED tarafından 14:00-15:30 saatleri arasında Hall 2 Etkinlik Alanında GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan’ın moderatörlüğünü üstlendiği GENSED Oturumu yapılacak. 16:00-17:30 saatleri arasında ise Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın moderatörlüğünde Antalya Organize Sanayi Bölgesi Oturumu, ENEREX katılımcı ve ziyaretçileri için düzenlenecek. Oturumda CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, Vat Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, Kristal Endüstriyel Mutfak Genel Müdür Yardımcısı Abdi Kilit, EYODER Genel Sekreteri ve Enerji Verimliliği ile Yönetim Sistemleri Uzmanı Laboratuvar Sorumlusu Gökhan Durukan konuşmacı olarak yer alacak.

 

 

Güneş Enerjisinin Geleceği ve Enerji Hukukundaki Son Gelişmeler ENEREX Antalya’da…

Fuarın ikinci günü 28 Şubat’ta toplam 4 oturum yapılacak. 11:00-12:30 saatleri arasında Hall-2 Etkinlik Alanı’nda yapılacak. Güneş Enerjisi’nin Geleceği Solarbaba Özel Oturumu Solarbaba Dijital İçerik Yöneticisi Gizem Ballı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Oturumda Projexsolar Kurucusu Süleyman Bedeloğlu, Foton Energy Kurucu Ortağı Can Arslan, Solarbaba Kurucusu Ateş Uğurel ve Solarian Kurucusu Orçun Başak konuşmacı olarak katılacak. ENEREX Antalya, 11:00-14:00 saatleri arasında Büyük Salon’da Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “İş Hukukunda Güncel Gelişmeler ve İşverenin Çalışanına Karşı KVKK’dan Dolayı Sorumlulukları” başlıklı oturuma ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, ‘Enerji Hukuku’ ve ‘7194 Sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Yapılan Değişikliklerin Vergisel Etkileri ve Vergi Hukukundaki En Son Gelişmeler’ konular işleyecek.

 

 

Enerji Verimliliğinin Faydaları Masaya Yatırılacak…

EYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Işıklı’nın moderatörlüğünü üstlendiği Endüstriyel Tesislerde ve Binalarda Enerji Verimliliği başlıklı EYODER Oturumu 14:00-15:45 saatleri arasında Hall-2 Etkinlik Alanı’nda VET Enerji CEO’su Tevfik Sporcu, Climotion Germany Genel Müdürü Aydın Tunç, AKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Akıltopu, Vat Enerji Satış Pazarlama Müdürü Gökay Çomoğlu, Uluslar arası Tesis Teknik Müdürü Dernek Başkanı Kemal Evcioğlu ile Fipron Genel Müdürü Ali Gökçelik’in katılımlarıyla yapılacak.

 

Yenilenebilir Enerjiler ve Karbon Ayakizimizi Azaltma Konuları Gündeme Taşınacak…

ATSO Çevre ve Enerji Meslek Komitesi Başkanı Ayhan Çakır’ın yöneteceği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oturumu ise 16:00-18:00 saatleri arasında Hall-2 Etkinlik Alanı’nda yapılacak. “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Sektörü Türk Kadınları” Grubu TWRE tarafından gerçekleştirilecek TWRE - Uzman Kadınların Gözünden Enerji Değişimi ve Dönüşümü başlıklı Oturum ise ANFAŞ Büyük Salon’da TWRE Başkanı Sedef Budak’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek.

 

Türkiye, 2033 yılına kadar 30,2 milyar dolar enerji tasarrufu sağlanmasını öngörüyor…

Dünya genelinde enerji talebi, önümüzdeki 40 yıl içinde yüzde 50 artacak. Küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutmak ve sürdürülebilir bir gelecek vaat etmek için emisyonların yarı yarıya azaltılması ve şehirlerde kirliliğin önemli ölçüde azaltılması gerekiyor. Bu paradoksun çözümü ise enerji verimliliğini 3 kat artırmaktan geçiyor. Ülkemiz, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında milli gelir başına tüketilen enerjinin 2023 yılına kadar, 2011 yılına göre en az yüzde 20 azaltılmasını hedefliyor. 6 farklı sektörde bulunan 55 adet eylemin hayata geçirilmesi ile 2023 yılına kadar 10,9 milyar ABD Doları yatırım ile kümülatif olarak 23,9 milyon ton eşdeğer petrol (MTEP) enerji tasarrufu sağlanması öngörülüyor. 2033 yılına kadar sağlanması beklenen tasarruf karşılığı ise 30,2 milyar Dolar.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.