Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-13 15:28:00

MLP Sağlık Hizmetleri'nin finansal beklentileri

MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş, finansal beklentilerine ilişkin açıklama yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, 2020 yılı ocak - şubat döneminde hem yurtiçi (yüzde 20) hem de yurtdışı sağlık turizmi (yüzde 26) hasılatının beklentilerin üzerinde büyüdüğü, toplam hastane hasılatının yüzde 21 artış gösterdiği bildirildi.

Mart ayında COVID-19 kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle yurtdışı sağlık turizmi hasılatında bir miktar gerileme olsa da kuvvetli seyreden yurtiçi hasılatının bunu telafi ettiğinin görüldüğünün belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Ayrıca, SGK fiyat listesi 3 Mart tarihinde 11 Mart'tan sonra geçerli olmak üzere güncellenmiştir. Mart ayında devreye giren yeni SGK fiyatlarının yurtiçi hastane hasılatını olumlu etkileyeceği ve yurtdışı sağlık turizm hasılatında oluşabilecek kayıpları dengeleyeceği öngörülmektedir. 5 Mart 2020 tarihinde açıklanan yıllık hedeflerimizin içinde, SGK fiyatlarından gelecek artış etkisi bulunmamaktadır. Bu kapsamda 2020 yılı için açıklanan yüzde 18'lik hasılat ve yüzde 25'lik FAVÖK artışı beklentimizi koruyoruz.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.