Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-10 13:36:24

Başkent yelkenli yarışlarına ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Yelken Kulübü iş birliğiyle Gölbaşı Mogan Parkı’nda “Yaza Veda ve Yelken Şenlikleri: Bütün Tekneler Suda” etkinliği düzenlendi. Optimist ve lazer sınıflarında yapılan yarışlarda kıyasıya rekabet yaşanırken, dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

ABB’nin ev sahipliğinde, Ankara Yelken Kulübü’nün “Parkinson için Deniz, Yelken ve Sörf” projesi ile Parkinson hastalığına dikkat çekmek için düzenlediği yarışlar, renkli görüntülere sahne oldu.

Amaçlarının Parkinson hastalığına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Ankara Yelken Kulübü Saymanı Deniz Esen, “ABB’nin desteğiyle düzenlediğimiz etkinlikte bütün üyelerimizle bir araya geldik. Ankara halkına; gölde bu tesisin içerisinde yelken yapılabildiğini, bütün şartların burada spor yapmaya uygun olduğunu ve bizim bunu yapmak için hazır olduğumuzu gösterdik. Parkinson hastalarının sporla hayata bağlanmasını hedefleyen bir proje kapsamında hastaların yelkenle nasıl rehabilite edilebileceğini, yelkenin hangi kapsamlarına katılabileceklerini, hastalık durumlarına göre yelken yapabileceklerini ele alıyoruz. Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Parkinson hastalarının eve kapanması gerekmediğini, onların hayatın içerisinde yer alabildiklerini ve sporda da onların bir rolünün olabileceğini fark ettirmeye çalıştık” dedi.

Ankara Kent Orkestrası da birbirinden güzel eserlerle katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.