Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-18 12:41:00

FX Bülten

USD/TRY: Piyasalara verilen likidite desteği devam ederken, koronavirüs salgınında ikinci dalga endişelerinin yarattığı baskı şu aşamada sınırlı kalmaya devam ediyor. Bu sabah Çin Merkez Bankası'nın 14 gün vadeli ters repo faiz oranını düşürerek piyasaya likidite enjekte etmesi piyasalardaki satış baskınını azaltmış gözüküyor. Bazı borsa endeksleri pozitif bölgeye geçerken, Brent ve Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri hafif alıcılı bir görüntü sergilemekteler. Bu hafta sınırlı yükselişler kaydeden Dolar / TL'de ise kısmi yükseliş eğilimi devam ederken, 6,8630 direnci önemli gözüküyor. Kırılgan ortama rağmen piyasalara verilen likidite desteği piyasaları desteklemeye devam edebilir. GOÜ'lerde bu sabahki fiyatlamaları da dikkate aldığımızda, kur söz konusu direncin altında kalabilir. Aksi durumda 6,8860 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Öte yandan, olası düşüşlerde 6,8350 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 6,8160 seviyesi hedef olabilir. Bugün TSİ 14'te İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı ve TSİ 14.30'da BoE Başkanı Andrew Bailey'in konuşması izlenecek. ABD tarafında ise, TSİ 15.30'da haziran ayı Philadelphia Fed İş Dünyası Endeksi verisi izlenecek. Ayrıca ABD'de işsizlik maaş başvurularının, 13 Haziran haftasında da normalleşme adımlarıyla düşüşünü sürdürerek 1,29 milyon kişi seviyesine gerilemesi bekleniyor. Bunun yanında, TSİ 19.15'te Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'ın konuşması izlenecek.



EUR/USD: Küresel çapta artan vaka sayıları kısıtlamaları tekrar gündeme getirse de piyasalardaki baskının şu aşamada sınırlı kaldığını izliyoruz. Bu ortamda Dolar'daki tepki yükselişlerinin de sınırlı kaldığını izlerken, Dolar endeksi (DXY) 97 seviyesinde yatay bir görüntü sergiliyor. Paritenin ise 1,12 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalıştığını izliyoruz. Şu aşamada, risk iştahında belirgin zayıflık gözlenmedikçe parite 1,12 desteğinin üzerinde tutunmaya devam edebilir. Olası yükselişlerde ise 1,1290 ve 1,1340 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Diğer yandan, paritede 1,12 desteğinin altına kayma yaşanması durumunda 1,1150 seviyesine kadar düşüş gözlenebilir.


XAU/USD: Yatay kapanışlar yapmaya devam edene değerli maden bu sabah yön bulmakta zorlanıyor. Değerli madenin günün geri kalanında da bant hareketi yapabileceğini ve 1.715 - 1739 aralığında dalgalanabileceğini öngörüyoruz. Söz konusu seviyelerin dışında, aşağıda 1.704 destek, yukarıda ise 1.745 yakın direnç olarak takip edilebilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.