Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-20 18:51:00

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarda bulundu

Bakan Gül, yaptığı açıklamada, hükümlülerin 
sağlığı için her türlü titizliğin yapıldığını, bu konuda telefon ve ilave haklar verildiğini belirterek, ''İleride de her türlü atılacak adımda da oradaki personelimiz de vatandaşlarımız da bu riskin bulaşmaması için her türlü tedbirimizi almış durumdayız.'' dedi.

Cezaevlerinde pozitif rastlanan hiç bir vaka bulunmadığın aktaran Gül, adliye sarayındaki olayla ilgili, ''Hakim arkadaşımızın sağlık durumu iyi, eşiyle ilgili bir pozitif çıkmıştı, arkadaşımızın da sağlık durumunu yakından, Sağlık Bakanlığımız ve çalışanlarımız takip ediyorlar. Hakim arkadaşımızın test sonucu henüz çıkmadı.'' diye konuştu.

Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün AK Parti grubumuzun verdiği teklif hukuk muhakemeleri açısından çok önemli değişimler ve düzenlemeler öngörüyor. Bu kanunlaşırsa, süreç meclisin iradesiyle kanunlaşmış olursa çok önemli değişiklikler gelecek. Öncelikle bu düzenlemede hukuk muhakemesi ile ilgili bir düzenleme söz konusu. Yaklaşık yılda 4 milyondan fazla davayı ilgilendiren çok önemli bir düzenleme söz konusu. Yargının daha hızlı ve adil bir şekilde karar vermesine imkan tanıyacak düzenlemeleri burada görüyoruz. Yine ticari davalar gibi il merkezlerinde bu mahkemelerin çözülmesi hem hukuka hem ticari hayata güveni arttıracak. Yine elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir düzenlemde söz konusu. Avukatlar ve taraflar, bürosundan ve ofisinden duruşmaya katılabilecek bir düzenleme. Bu da üzerinde çalışmaya başladığımız konulardan biri. İstinaflarla ve yargılamanın daha erken sona ereceği bir takım düzenlemeler söz konusu. Bu anlamda yargıya güveni ve hukukun adalet hizmetlerini etkin kullanımı noktasında önemli bir değişim olacaktır.''

Tüketici uyuşmazlıklarında da bir arabuluculuk öngörüldüğünü aktaran Gül, ''Bu da tüm tüketicilerimizin işini kolaylaştıran ve uzlaşmayı bir an önce sona erdiren önemli bir değişiklik. Çok önemli bir katkı sağlayacaktır.'' ifadesini kullandı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.