Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-13 09:06:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Patara Antik Kenti'ni 2020 yılı teması olarak belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılının “Patara yılı" olarak ilan etmesinin ardından, bölge turizmcileri de büyük bir sevinç yaşadı.

2020 yılı Patara yılı ile hem antik kentimizi hem de bölgemizi daha iyi tanıtmış olacağız!

TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin yaptığı açıklamasında, bölge adına büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “2018 Yılında Troya Yılı, 2019 yılında Göbeklitepe Yılı ile bu bölgeler çok ciddi anlamda tanıtımlar yaptılar ve çok verimli sezonlar yaşadılar. Bakanlığımız bu bölgelere ve tanıtımlarına çok önem verdi. Bizde 2020 yılı Patara yılı ile hem antik kentimizi hem de bölgemizi daha iyi tanıtmış olacağız. İnanıyoruz ki, Patara yılı ile geçen yılın dört misli turist sayısını bölgemizde ağırlayacağız” dedi.

Ziyaretçi sayısının dört katına çıkması bekleniyor!

2019 yılında Patara’yı yaklaşık 330 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Rıza Perçin, “ Batı Antalya Sınırlarımız içerisinde yer alan Patara Ören Yerini geçen yıl yaklaşık 330 bin kişi ziyaret etti. Patara’2ya yakın olan Demre’de St.Nicholas Kilisesi var. Bu müze Aziz St.Nicholas’ın evidir. Aziz St.Nicholas’ın Patara’da doğduğunu,çocukluk yıllarını Patara’da geçirdiği çok varlıklı bir ailenin çocuğu olduğu olarak biliniyor. Patara’dan Demre’ye gelen St.Nicholas kendini Ortodoks dinine ve yardıma ayırmış. Servetini de bu din uğruna harcamış. St.Nicholas Ortadoksların en önemli azizi. Her yıl 500 bine yakın kişi Demre’ye gelerek St.Nicholas Kilisesini ziyaret etmekte ve dini vecibelerini yerine getirmekteler. Yine Patara ilk meclisin toplandığı yer. Meclis demokrasidir. Demokrasi teriminin ilk geçtiği yer Patara’dır. Yine Patara Plajımız çölü anımsatan kumsalı ile dünyaca bilinmekte ve nesli tükenmekte olan Caretta Carettaların yuvalanma alanı.  Geçtiğimiz yıl 286 tane yuvadan çıkan carettaları kendi ellerimiz ile denize ulaştırdık” dedi.

Gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlayacağız!

Daha çok ziyaretçiyi ağırlayacak olan Bölgede yer alan Acentelerin konuya daha vakıf olmaları için çalışmalar içinde olacaklarını belirten Başkan Rıza Perçin, amaçlarının gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlayarak memnun göndermek olduğunu söyledi. Başkan Perçin, 2020 yılı Patara Yılının ilan edilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve tüm katkı koyanlara çok teşekkür etti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.