Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-19 22:42:00

Bakan Selçuk: LGS kontenjanında 1 milyon 670 bin öğrenci kayıtlıdır, sınavlar gidişata göre ertelenebilir

Yurt Haberler, 19 Nisan (HİBYA) - Milli Eğitim Bakanı Selçuk,  sosyal medya sitesi Instagram’dan yaptığı canlı yayınında liselilerin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hakkındaki sorularını yanıtladı. 


Bakan Selçuk, LGS sınavına giren öğrenci kontenjanında artış gördüklerini, “1 milyon 670 bin öğrenci, 2020 yılı LGS için otomatik olarak kayıt olmuştur.” diyerek belirtti.
“Sınavlar ertelenir mi?” sorusuna Selçuk, sağlık durumunun gidişatına bağlı olur diyerek yanıtladı ve LGS sorularının zorluk seviyesi hakkında şu sözleri söyledi:

 “Sorular çok zorlaşacak ya da sorular çok kolaylaşacak gibi bir durumdan söz etmek mümkün değil. Bir sorunun zorluğunu, güçlüğünü, güçlük derecesini istatistiksel hesaplarla hayata geçiriyoruz. Birinci dönemin konularından olacak, konular belli, kazanımlar, ders kitapları belli. Bu kazanımların, konuların dışında soru sorulabilir mi? Kesinlikle sorulamaz. Dolayısıyla nereden soru geleceği de belli, hangi konulardan, kazanımlardan olacağı da belli. 'Bu sene sorular daha zor olacak.' Böyle bir şey kesinlikle yok. Herhangi bir zorlaştırma veya basitleştirme kesinlikle söz konusu olmayacak. Lütfen içiniz rahat olsun.”

Selçuk canlı yayında LGS’de alınacak sağlık tedbirleri hakkında “büyük bir hassasiyet gösterileceğini” ve okulların temizliği üzerinde “kapsamlı bir çalışma” gerçekleştireceklerini belirtti.

Bakan Selçuk son olarak önümüzdeki yıl meslek liselerine “büyük yönelim” beklediklerini ve bu konuda Bakan Yardımcısı Mahmur Özer ile “yoğun çalışma” yürüttüklerini belirtti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.