Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-10 08:39:00

Çocukların gönlünde daima "yakışıklı ve yenilmez kahramanlar" olan babaların günü yaklaşıyor. Peki, bu Babalar Günü’nde babanıza kendi ellerinizle hazırlayacağınız, unutulmaz bir kahvaltı hediye etmeye ne dersiniz? Üstelik kahvaltıya neşe katacak NESFIT tarifleriyle lezzeti ikiye katlayabilirsiniz! İşte, NESFIT’in sizin için hazırladığı atıştırmalık tarifleri…

NESFIT- Domates İnce Tart

Babalar Günü lezzetinizi 60 g NESFIT Sade, 140 g un, 50 ml zeytinyağı, 75 ml soğuk su, 1 yumurta, 1-2 yemek kaşığı taneli hardal, 15 g fesleğen, 3 kırmızı domates ve 3 yeşil domatesle hazırlayabilirsiniz. Lezzetli tarifi uygulamaya başlamadan önce fırını 180°C'de ısıtın. Bir salata kasesinde un, ufalanmış NESFIT kahvaltılık gevrek, taze fesleğen ve az miktarda tuzu karıştırın. Bu karışımın ortasına bir çukur açıp, zeytinyağı, su ve yumurta ilave edin. Tahta bir spatula ile karıştırıp, elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Hamur çok yumuşaksa un, çok kuruysa su ilave edin. Hamuru pişirme kağıdının üzerinde oklavayla açın. Hamuru ve pişirme kağıdını kalıba yerleştirip rulo haline getirin ve kenarlarını düzeltin. Kenarlar hariç, üzerini çatalla delin ve 180°C fırında 8 dakika pişirin. Tartı fırından çıkarıp, üzerine taneli hardal serpin. Dilimlenmiş domatesleri üst üste gelecek şekilde karışık olarak dizin. Az miktarda tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip 30 dakika daha pişirin. İşte tarifiniz hazır! Fırından çıkardığınız tartı fesleğen yapraklarıyla süsleyip, sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

NESFIT ile Mini Cheesecake

50 g NESFIT Sade, 20 g ceviz, ½ çubuk vanilya, 160 g süzme peynir, 20 g şeker, 1 jelatin yaprağı, 10 ahududu, ½ mango ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile tarifinizi hazırlayabilirsiniz. Fırını 150°C'de önceden ısıtın. Ufalanmış NESFIT kahvaltılık gevreği kırık Brezilya cevizi ya da ceviz ile karıştırın. 2 adet kup tabanına yerleştirip bastırın. Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kaba alıp 10 dakika bekletin. Bir tava içerisinde, süzme peyniri iyice yumuşayıncaya dek şeker ve vanilya ile kısık ateşte çırparak pişirin. Ocaktan alıp suyunu sıktığınız jelatini ilave edin ve karışımla bütünleşinceye dek iyice karıştırın. Çıtır kahvaltılık gevreklerin üzerine dökün. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Limon suyu ile mangoyu karıştırın. Mango tam olgunlaşmamışsa, tatlandırmak için agave şurubu ilave edebilirsiniz. Servis edeceğiniz zaman, mango püresini cheesecake üzerine döküp, taze ahududu ve bir miktar NESFIT kahvaltılık gevrek ile süsleyin. Tarifinizi afiyetle yiyebilirsiniz!

NESFIT Çikolatalı ve Meyveli Kurabiye

50 g NESFIT Çikolatalı, 30 g yulaf unu, 1 muz, 1 çay kaşığı bal, 50 g     kuru üzüm, 1 elma, 1 çay kaşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı un ile lezzetli tarifi hazırlamak çok kolay. Fırını önceden 180°C'de ısıtın. Elmayı soymadan rendeleyin ve fazla suyunu çıkarmak için sıkın. Muzu bir çatalla ezin. Elmayı ve muzu bir kasede NESFIT Çikolatalı, yulaf unu, bal, kuru üzüm, un ve tarçınla karıştırın. Kaşıkla veya elinizle yassı kurabiyeler yapın ve bunları yapışmaz veya yağlı pişirme kağıdıyla kaplanmışbir tepsiye dizin. 35 dakika pişirin. Kahverengileştiği anda fırından çıkarın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

NESFIT'le İnce Krepler

İnce krep için ihtiyaç duyacağınız malzemeler, 1 avuç NESFIT Çikolatalı, 1 muz, süslemek için 0,5 muz, 0,5 çay kaşığı kabartma tozu, 160 ml         süt, 80 g un, 1 tutam tuz, 1 avuç eritilmiş yabanmersini, 1/4 fincan akçaağaç pekmezi veya agav şurubu. 1 muzu ve sütü bir blender'da karıştırın. Bu karışımı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzla karıştırın. Birkaç dakika dinlendirin. Bir patates ezici ile bir avuç dolusu NESFIT Çikolatalı gevreği ezin. Bunu çok fazla karıştırmadan karışıma ekleyin. Yapışmaz bir tavaya, küçük bir kepçeyle krep karışımından dökün ve üzerine NESFIT Çikolatalı gevrek serpin. Yaklaşık 3 dakika sonra kahverengileştiği anda, diğer tarafını çevirmek için krebi ters çevirin. Tüm krep karışımını pişirin. Krepleri bir tabağa üst üste dizin ve yuvarlak muz parçaları, yabanmersini ve akçaağaç pekmezi veya agav şurubu ile servis edin.

Güne besleyici bir başlangıç için yeterli ve dengeli kahvaltının parçası olan NESFIT, tüm babalara keyifli ve eğlenceli bir Babalar Günü diliyor.

 

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.