Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-09 18:41:00

Bu Külkedisi “bildiğimiz Külkedisi”ne hiç benzemiyor

“Vejetaryan Külkedisi” çocuklara masal değil; yediden yetmişe herkes için yazılmış, hayatlarımıza yakından dokunan bir hikâyeyi anlatıyor.
 
NotaBene Yayınları'ndan çıkan “Vejetaryen Külkedisi”, baloda hayallerinin prensiyle tanışıp “sihirli” ayakkabı ayağına uyunca sonsuza kadar mutlu yaşayan Külkedisi'nden bahsetmiyor. Sıradan masallara sıkışmış kalıpları sorgulayan NotaBene yayınları, her yaştan okuyucuya, kadınlara dayatılan toplumsal rollerin kabullenilmek zorunda olmadığını anlatıyor.
 
Kitaptaki en önemli sembol olan “Yeter perisi”, kadınlara uzun yıllardır öğretilmeye çalışılan çerçevesi çizilmiş mutluluk tablosunun ve beyaz atlı prens mitinin terk edilebileceğini gösteriyor. Kitap, bir yandan külkedisinin vejetaryen olabileceğini ve prensle tartışmalar yaşayabileceğini anlatırken, öteki yandan külkedisinin güzelliğini gösterişli kıyafetler yerine gözyaşlarının da yansıtabileceğini gösteriyor.
 
Çizimleri ve esprili anlatımıyla kendini soluksuz okutan bu eser, kendilerini kurtaracak kişiyi bekleyen edilgen karakterler yerine, yaşamlarının kontrolünü eline alan güçlü kadınları ele alıyor. Kitabın sonunda ise okuyucuları yazarın gerçek hayatla birleşen şaşırtıcı anısı bekliyor. Nunila Lopez ve Miriam Camerus'un birlikte oluşturduğu bu 72 sayfalık eser, 30 TL satış fiyatıyla kitapçılarda ve online kitap mağazalarında.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.