Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-16 14:24:37

DEVA Partili Rızvanoğlu: “Reklamcılık yaparak iklimi düzeltemezsiniz”

DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, partisinin eylem planlarında yer alan hedeflere ilişkin bilgiler paylaştı.

“DEVA’nın hedefi: 2050’de net sıfır, 2040’dan önce kömüre veda”

Rızvanoğlu, partisinin tüm konularda eylem planı açıkladığını belirterek, “Bunlardan birisi de çevre ve iklim değişikliği eylem planımızdı. Burada sektörel bazda emisyon azaltım yol haritaları eşliğinde 2050 yılında net sıfır emisyona ulaşacağımızı taahhüt ettik. Ayrıca Enerji Eylem Planımızda en geç 2040’ta kömürden tamamen çıkacağımızı açıkladık. Muhtemelen 2040’a da kalmayacak. 2035-2040 arasında kömürden tamamen çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

“Reklamcılık yaparak iklimi düzeltemezsiniz”

İnsanların sağlığının ve nesiller arası adaletin düşünülmediğini iddia eden Rızvanoğlu, “Hükümetten de geçtiğimiz günlerde Mısır’daki Birleşmiş Milletler toplantısında net sıfır emisyon hedefine nasıl ulaşacaklarını anlatan bir açıklama bekledik. Açıkladıkları Ulusal Katkı Beyanı hedefi ile her yerde çıkıp söyledikleri tamamen çelişki içinde. Yine hüsran, yine hüsran. ‘Yeşil yıkama’ yapıyorlar. Oysa çevrecilik, reklamcılık değildir. Reklamcılık yaparak iklimi düzeltemezsiniz.” diye konuştu.

“Türkiye’nin, dünyanın ciğerlerine yazık”

Rızvanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, şunları kaydetti:

“Sayın Erdoğan, ‘Emisyonlarımızı 2038 yılına kadar yaklaşık üçte bir oranında artıracağız. Sonra da 2053’te net sıfır emisyona ulaşacağız’ diyor. Peki 2038-2053 arasında ne yapacağını söylüyor mu? Onu da söylemiyor. Kömür başta olmak üzere fosil yakıtlarla ilgili bir taahhütleri yok. Bu şuna benziyor: Cumhurbaşkanı, ‘2053’te sigarayı bırakacağız ama 2038’e kadar günde beş paket içeceğiz’ diyor. Sigarayı nasıl azaltacağını da nasıl bırakacağını da söylemiyor. İş işten geçmiş olacak. Türkiye’nin, dünyanın ciğerlerine yazık.”

“Hedeflerimiz gerçekleştikçe ihracatçının da eli rahatlayacak”

DEVA Partisi olarak bilimi takip ettiklerini dile getiren Rızvanoğlu, “Her şeyin başı sağlık diyoruz. Çocuklarımız için nesiller arası adalet ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu yaklaşımımız sayesinde ekonomimize de güven veriyoruz. Örneğin Avrupa’yla ticaret yapan ihracatçılarımızı düşünelim. DEVA Partisi’nin hedefleri gerçekleştikçe ihracatçımızın da eli rahatlayacak. Avrupa Birliği’nin getireceği sınırda karbon vergisinden daha az etkilenecek. Ticaretleri daha güvende olacak.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.