Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-23 07:40:00

DSÖ: Corona Gazze'yi çökertebilir

Dış Haberler, 23 Nisan (HİBYA) - Dünya Sağlık Örgütü, Filistin' in Gazze bölgesi içindeki sağlık sisteminin büyük bir salgın sırasında çökeceği konusunda uyardı. İki milyon insanın yaşadığı bölgede sadece yaklaşık 80 solunum cihazının bulunduğu, bunların çoğunun da zaten dolu olduğu belirtildi.

Gazze' de Kızılay için çalışan epidemolog Hatem Dabbakhe İsveç Televizyonu' na verdiği röportajda dünyanın en yoğun nüfuslu ve aynı zamanda en izole alanlarından birinde corona virüsü nedeniyle bölgedeki artan huzursuzluğu anlattı. Dabbakhe virüs tehdidinin gölgesinde, Gazze'yi yöneten İsrail ve bazı ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanınan Hamas'ın yaklaşmakta olan bir mahkum değişimi için İsrail ile müzakereye başladığına dair işaretlerin olduğunu söyledi.

Onüç yıldır uygulanan amborgonun İsrail, Mısır ve Akdeniz arasında sıkışan Gazze' de sağlık sistemini çökerttiği belirtildi. Son dönemde Gazze' den yirmi kadar doktorun İsrail'in Aşkelon kentindeki bir hastanede corona virüsü tedavi yöntemleri konusunda eğitildiği açıklandı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.