Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-01 19:00:00

ABD Basını 'Siyah İsyanı' Nasıl Gördü

Dış Haberler, 1 Haziran (HİBYA) – ABD gazetelerinin birinci sayfaları tümüyle Minnesota'da polis tarafından siyahi George Floyd'un katledilmesi ile başlayan protesto gösterilerilerine ayrılmış.

The New York Times’ın bugünkü birinci sayfasında protestolardan resimlerle birkikte “İkiz krizler ve artan öfke ABD’yi sarsıyor” “Pandemi, ülkenin sinirlerini sınıra getirdi” ve “Protestolardan görüntüler, saldırgan polis taktiklerinin incelemesini derinleştiriyor” başlıklarını kullanmış.

The Washington Post gazetesi olayları “Gösteriler yoğunlaştıkça ABD uçurumun ucunda” manşetiyle vermiş.

Pazar günkü San Francisco Chronicle,''Ayaklanmalar, silahlı çatışmalar Oakland'ı sarstı'' başlığını kullanırken, baş yazısının manşeti de “Trump’ın krizdeki bir ulus için liderlik başarısızlığı”. Olmuş.

Los Angeles Times, Rodney King davasında beraat ettikten sonra 1992 yılında Los Angeles'taki protestoları hatırlatarak, “Son seferdeki yangınlar gibi hissediliyor” başlığıyla Minneapolis şehrindeki yıkımın canlı görüntülerini yayınlamış.

Florida'da, Tampa Bay Times gazetesi maskeli genç bir çocuğun çarpıcı görüntüsünü verdiği birinci sayfasında “Çatışmalar devam ederken Tampa sokağa çıkma yasağı ilan etti”. Manşetini kullanmış.

Minnesota’nın Star Tribune gazetesinin Pazar günkü birinci sayfa başlığı ise “Ulusal muahfızlar şehre giriyor” olmuş


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.