Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-21 12:18:00

Türkiye'nin ilk kemik suyuna çorbalar serisi Bizim Mutfak'tan

Ajinomoto, Bizim Mutfak markasıyla yine bir ilke imza atıyor. Kemik Suyuna Çorbalar Serisi ile mutfaklara pratiklik ve lezzet getiriyor. Ev yapımı tadında kolayca hazırlanan çorbalar içerdikleri protein, lif ve kolajen ile sofralara zahmetsiz, besleyici ve lezzetli alternatifler sunuyor.

Hazırlanması oldukça zahmetli ve zaman alan kemik suyu lezzeti, Türkiye’nin ilk ve tek “Kemik Suyuna Çorbalar Serisi” ile sofralara geliyor. Bizim Mutfak’ın koruyucu içermeyen Kemik Suyuna Çorbalar SerisiKemik Suyuna Mercimek, Kemik Suyuna Tarhana ve Kemik Suyuna Düğün gibi en çok sevilen ve tüketilen çorba çeşitlerinden oluşuyor.

Kemik Suyuna Çorbalar serisi, geleneksel kemik suyu lezzetine ek olarak içerdiği protein, lif ve kolajen sayesinde Bizim Mutfak’ın “Besleyici, Pratik Mutfak” marka vaadini bir kez daha hayata geçiriyor. Kemik suyu kaynatmak 12 saate varan süreler gerektiriyorken, yeni Kemik Suyuna Çorbalar serisi ile artık çorbalarda bu lezzete 15 dakikada ulaşabilmek mümkün. Kemik Suyuna Çorbalar, mevsiminde toplanan sebze, bakliyat ve baharatların evde yapılan tarhana gibi kurutularak harmanlanmasıyla üretiliyor. Hava, ışık ve neme karşı koruyan 3 katlı ambalajıyla lezzetini ve özelliklerini uzun süre koruyan Kemik Suyuna Çorbalar, Ramazan’da iftar ve sahur sofralarına besleyici ve pratik alternatifler sunuyor.

 

İnovatif Ürünlerin Lideri Ajinomoto

“Besleyici, Pratik Mutfak” marka vaadini hayata geçirmek için inovasyonda lider olma hedefini Bakliyatlı Çorbalar ile başlatan Bizim Mutfak, tüketicilerine yeni ürünler sunmaya devam ediyor. İlk olarak 2018 yılında %100 bakliyatlı ve tahıllı “Bakliyatlı Çorbalar”ı piyasaya çıkaran marka, hazır çorba pazarını baştan tanımlayarak, hazır çorba toz olmak zorunda değil dedi. Sonrasında seriyi 2019 yılında bir adım daha ileri götürerek, kullandığı bakliyat ve tahılları Superfoodslar arasından seçti ve yine bir ilke imza atarak “Bakliyatlı Superfoods Çorbalar” serisini geliştirdi.

Bakliyatlı çorbaların ardından Bizim Mutfak, yine Türkiye’de ilk kez Kemik Suyu lezzetini bulyon formatında tüketicilerin beğenisine sundu. Marka bu inovatif adımıyla daha önce hiç bulyon kullanmayan tüketicileri de kategoriye çekerek büyük bir başarıya imza attı. IPSOS tarafından yapılan analize göre Kemik Suyu Bulyon kullanan tüketicilerin yaptığı satın alımın 56%sı pazara ek satış olarak geliyor.

 

Kemik Suyu Lezzetine pratik bir şekilde ulaşmak önemli bir içgörüydü

Türk yeme içme alışkanlıklarına ve damak tadına uygun ürünler geliştirmeye devam ettiklerini belirten Ajinomoto Türkiye Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hülya Gündoğan Uçarlar, “Ajinomoto’nun global ölçekteki güçlü Ar-Ge altyapısı ile Türkiye'de çorba ve bulyon kategorilerinde yepyeni segmentler açtık” dedi.

Pazarın potansiyelini ve tüketicilerin mutfaktaki beklentilerini anlamak için bugüne kadar yaklaşık 20 bin tüketiciye dokundukları 50’ye yakın araştırma yaptıklarını vurgulayan Uçarlar, “Bu tüketiciaraştırmaları Türk damak zevkine uygun keşiflerde bulunmamızda pusulamız oluyor” diye konuştu.

 

Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon ile son 6 senenin en yüksek pazar payına ulaştık

Uçarlar şunları söyledi:

“Mutfak Kullanım ve Alışkanlıkları araştırmasında, 2-3 ayda bir evde kaynatılan et-tavuk suyundan daha çok kemik suyu kaynatıldığı ortaya çıktı. Yemek pişirenlerin yüzde 52’si et ve tavuk suyu kaynatıp sakladıklarını söylerken, yüzde 58’i kemik suyu kaynattığını söylüyordu. Türk tüketicisinin vazgeçemediği ancak oldukça zahmetli bir şekilde elde edilen geleneksel kemik suyu lezzetini pratik bir şekilde tüketicilerimize ulaştırmayı amaçladık ve 2 aşamalı lezzet planımız devreye girdi.

Evde en çok hazırlanan çeşit olmasına rağmen pazarda kemik suyu bulyon yoktu, sadece et ve tavuk bulyon çeşitleri vardı. Türkiye’nin ilk ve tek Kemik Suyu Bulyonunu pazara sunduk. Ürüne çok inandık ve sonuçlar bizim bile beklentilerimizi aştı. Tüketicinin önemli bir ihtiyacını karşılamak için geliştirdiğimiz kemik suyu bulyon sayesinde Bizim Mutfak, lansman döneminde Bulyon pazarında indirim marketleri hariç son 6 senenin en yüksek ciro pazar payı olan %24,8’e ulaştı.

Kemik Suyu Bulyon’un gördüğü ilgiyle birlikte planın ikinci aşamasına geçtik. Kemik Suyu lezzetini pratik bir şekilde en sevilen çorba çeşitlerinde sunmak için çalışmalar başladı. Bizim Mutfak, böylece Türkiye’nin ilk Kemik Suyuna Çorbalar serisini geliştirdi. Geleneksel kemik suyu lezzetine ek olarak içerdiği protein, lif ve kolajen sayesinde 2018’den beri Bizim Mutfak’ta geliştirdiğimiz “Besleyici ve Pratik” ürün portföyünde yerini aldı. Yeni çorbalarımızın muhteşem kemik suyu lezzeti ile özellikle Ramazan sofralarına çok yakışacağını düşünüyoruz.”


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.