Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-23 20:59:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Koronavirüs açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Pazartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısında Koronavirüs (KOVİD-19) ile ilerletilen mücadele hakkında açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasından satır başlıkları:

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs’ü kitlerinin bedava olacağını şu sözlerle duyurdu; “Hızlı kitlerinden ve hiç bir laboratuvar testinden ücret almıyoruz, almayacağız. Alanlara da  izin vermeyeceğiz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık personelleri içerisinde de tespit olan vakalarımız var” dedi ve sayısını söylemek istemediğini belirtti.

Koca, hayatını kaybedenlerin yaş aralıklarını bu sözlerle açıkladı; “30  kişinin yaş aralığı: Hastalar 91 yaşına kadar. 60’ın yaşında iki hasta var onun dışındaki bütün hastalar 60’ın üzerinde.”

Sağlık Bakanı, okulların tekrardan ne zaman açılacağı sorusuna konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ile Çarşamba günü görüşme yapılacağını söyledi.


KHK’li Doçent Mustafa Ulaşlı ile Koronavirüs’ü aşısı konusunda görüşme yapılıp yapılmayacağına dair Fahrettin Koca, şu sözleri söyledi:
“Herkese açık bir şekilde davetimizi yapıyoruz. Aşı konusunda kim, neyi, ne kadar yapabiliyorsa, kimden ne kadar bu anlamda bilgi varsa bunu bizimle paylaşsın istiyoruz. Dediğiniz kişi dahil olmak üzere.”

Sağlık Bakanı Koca, gazetecilerin solunum cihazlarıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

''Solunum cihazıyla ilgili bir firmanın daha önce prototip olarak geliştirdiği, üretimini bakanlık olarak da bildiğimiz bu cihazın özellikle Koronavirüs sonrası solunum sıkıntısı yaşayan hastalarda daha da kullanılabilirliğini sağlamak için yoğun bakım hocalarımızla da değerlendirdik.
İlgili bir firmaydı, şu an iki firmaya çıkmış oldu. Üretimini daha da arttırmak istiyoruz. İlk etapta nisan sonu içinde 2 bini teslim, toplam 5 bin olmak üzere sözleşme yaptık. Dediğim gibi ama sürece ilave olan bir firma daha oldu, üçüncü firmayla da bir görüşme yapılıyor.''

Koca vantilatörler ve yoğun bakım yatağı oranları hakkında ise şunları ekledi:

“OECD ortalamasına göre yoğun bakım yatağı ve vantilatör sayısı en fazla olan ülkeyiz. Bu süreçte herhangi bir sıkıntı yok.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.