Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-12-04 12:51:00

Anadolu Efes, üç yenilikçi girişimi özel ödülle destekledi

Ecording ve Sahne Online girişimleri, Anadolu Efes çalışanlarının mentorluk, yaptığı ön kuluçka aşamasını başarı ile tamamlayarak, toplam 150 bin TL’ lik Anadolu Efes Özel Ödülü’nü kazandı.

Dünyanın en iyi 5 üniversite kuluçka merkezlerinden biri olan İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimler arasından seçilen BlindLook, Ecording ve Sahne Online toplam 150 bin TL’lik Anadolu Efes Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Anadolu Efes, İTÜ Çekirdek işbirliğinin ikinci yılında da girişimcilere iş fikirlerini geliştirmeleri için birçok konuda destek oldu. Şirket girişimcilere ön kuluçka sürecinde mentorluk, ürünlerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi, iletişim, iş alanlarındaki ağlara erişim gibi birçok farklı konuda katkı sağladı.

Başarılı girişimlere ödülleri, 28 Kasım’da düzenlenen “Big Bang Start-Up Challenge” etkinliğinde takdim edildi. Anadolu Efes, iş fikirlerinin büyümesinde ve gelişmesinde girişimcilere bundan sonraki süreçte de destek vermeye devam edecek. . Girişimcilik ekosistemine büyük önem verdiklerini belirten Anadolu Efes CEO ve Bira Grubu Başkanı Can Çaka, “Dünyayı daha iyi yerlere götürecek yaratıcı fikirlerin olması, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Yeni iş fikirleri, hem ekonominin gelişimi hem de topluma sağlayacağı fayda açısından çok kıymetli. Bu inançla Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin daha da gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Üç girişim özel ödüle layık görüldü

BlindLook

Kendisi de bir görme engelli olan Sadriye Görece ve yakın arkadaşı Cihat Ersin Aydın tarafından kurulan BlindLook, “Herkes için erişilebilir bir dünya!” vizyonuyla hareket ediyor. Sosyal hayatı, görme engelliler için eşit ve erişilebilir kılmayı hedefleyen BlindLook, çalışmalarına ilk olarak restoranları ve menülerini görme engelliler için erişilebilir kılarak başladı.

Ecording

Geliştirdikleri drone ile ulaşılması güç, fidan dikilmesi imkansız alanlara özel olarak hazırlanan tohum toplarını atarak, daha yeşil bir dünyanın birlikte mümkün olacağını gösteren Ecording, üniversiteli 6 gencin bir araya gelerek oluşturduğu bir sosyal girişim.

Sahne Online

Sahne Online, başta tiyatro oyunları olmak üzere stand-up, bale, opera gibi sahne sanatları ve performanslarını kayda alarak, dijital platformlar üzerinden aylık sabit bir ücret karşılığında izleyicilere sunuyor. Böylece kültür sanatın erişilebilirliği ülke genelinde yaygınlaşıyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.