Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-20 11:34:00

FX Piyasası

USD/TRY: Hafta sonu TCMB Başkanı Murat Uysal'ın, merkez bankalarıyla swap görüşmeleri yapıldığına yönelik açıklaması ve BDDK'nın krediler için yaptığı yeni düzenleme takip edilirken,  küresel piyasalarda bu sabahki temkinli risk iştahına karşın TL emsallerinden olumlu ayrışıyor. Swap ile ilgili konu bir süredir gündemde olsa da, Murat Uysal'ın açıklamasının etkisi biraz daha devam edebilir. Bu kapsamda, kur 6,94 - 6,95 direnç bölgesinin altında kalarak 6,83 - 6,84 destek bölgesine kadar geri çekilebilir ki kısa vadeli göstergeler de aşağı yönlü risklere işaret ediyorlar. Bu hafta, yurt içinde 22 Nisan'daki TCMB faiz kararı, yurt dışında ise nisan ayına ait öncü göstergeler izlenecekken, koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeler ve haber akışı da yakından takip edilmeye devam edilecektir.


EUR/USD: Geçen hafta %0,5 oranında düşüş kaydeden ve 1,0876 seviyesinden kapatan parite haftaya yataya yakın hafif  satıcılı bir görüntüyle başlıyor. Dolar endeksinin (DXY) ise 100 seviyesinin etrafında yön bulma arayışı devam ediyor. Koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeler ve haber akışı gündemdeki yerini korurken, bu hafta küresel çapta nisan ayına ait öncü göstergeler takip edilecektir. Bugün ise veri takvimi sakinken, risk iştahındaki temkinli görüntüye karşın oynaklıktaki -yüksek seyre rağmen- görece sakinlik devam ediyor. Bu çerçevede, Dolar'da güçlenme beklemezken parite 1,0810 desteğinin üzerinde tutunabilir. Olası yükselişlerde 1,0890 ara direncinin geçilmesi durumunda ise 1,0935 hedef olabilir.


XAU/USD: Geçen hafta Ons Altın 1.747,4 seviyesine kadar yükseliş kaydetse de, haftayı 1.684,1 ile yatay bir görüntüyle kapattı. Haftaya ise satıcılı bir görüntüyle başlayan değerli maden, kısa vadeli zayıf teknik göstergelerle birlikte 1.692 direncinin altında kalarak aylık ortalamasının yakın seyrettiği 1.655 desteğine kadar düşüş görülebilir.

 

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.