Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-23 19:00:00

Fransa da karşılık olarak İngiliz vatandaşları için karantina şartı getirdi

Dış Haberler, 23 Mayıs (HİBYA) – İngiltere'nin yurt dışından gelecek herkese 14 günlük karantina şartı getirmesinin karşılığında Fransa da İngiliz vatandaşları için 14 günlük karantina şartı getirdi.

Fransa'nın kararı, İngiltere'nin karantina kararının Fransa ile danışılmadan açıklanmasının ardından Paris tarafından diplomasideki 'karşılıklılık' hamlesi olarak değerlendirildi.

Zira Fransa'nın sınırlarının Nisan ayı başından bu yana zaten zorunlu ve aile bağlantılı ziyaretler dışında herkese kapalı bulunması nedeniyle son karardan çok az kişi etkilenecek.

İngiltere 8 Haziran'dan itibaren, İngiliz vatandaşları da dahil olmak üzere İngiltere'ye uçak, feribot veya trenle gelen herkesin 14 gün karantinada kalacakları bir adres vermeleri isteyecek. Birleşik Krallık yetkilileri geçen hafta, belirli bir formu doldurmayan herkes için 100 Sterlin para cezası verileceğini ve karantinadaki kişilerin izole olup olmadığını kontrol etmek için habersiz ziyaretler yapılacağını duyurdu. Kendini tecrit etmeyenlere de Bin Sterlin'lik para cezası verilebilecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.