Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-12 10:30:10

CHP’li Akın: “Vatandaşın itiraz ettiği kalıcı saat uygulamasına son verin”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye’de 6 yıldır kalıcı hale gelen yaz saati uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirterek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde enerji tasarrufu sağmak ve gün ışığından daha fazla faydalanmak gerekçesiyle kalıcı hale getirilen yaz saati uygulamasından vatandaşın memnun olmadığını iddia eden Akın, “Son 6 yıldır, yaz saati uygulaması adeta işkenceye dönüştü. Ortada olmayan bir rapora, bilimsel olduğu iddia edilen verilere ve sözde tasarrufa dayandırılan bu garip uygulamaya hemen son verilmeli.” ifadelerini kullandı.

Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2016 yılında yaz-kış saat uygulaması konusunun bilimsel olarak incelenmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir çalışma başlattığını hatırlatarak, şunları aktardı:

“Bakanlık, vatandaşlardan ne zaman kalıcı yaz saati uygulamasına karşı tepki gelse bu rapora atıf yapıyor. Söz konusu bilimsel olduğu iddia edilen rapor bütün akademisyenler tarafından incelenmesi oldukça önemliyken, raporun aslı ortada olmadığı için gereken inceleme yapılamıyor.”

“İlk 90 günde uygulamaya son verilecek”

Yaz saati uygulamasının israfa yol açtığını söyleyen Akın; üniversitelerin ve alanında uzman paydaşlar ile STK’ların da içinde yer aldığı bir komisyon tarafından elektrik fiyatları, elektrik tüketimi, çalışma saatleri gibi birçok etkenin içinde olduğu bilimsel bir araştırmanın sonucunda hazırlanacak raporun sonucunda Türkiye’nin koşullarına uygun bir uygulamaya geçilmesinin en doğru yaklaşım olacağını dile getirdi.

Akın, iktidara gelmeleri durumunda kalıcı yaz saati uygulamasına son vereceklerini belirterek, “İktidarımızın ilk 90 günlük yol haritasında yapacağımız çok nettir. Bilimin ve uzmanların ışığında Türkiye’nin koşullarına uygun uygulamaya geçilecek.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.