Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-17 16:30:00

Güney Koreli Sujin, KOVİD-19 ile ilgili son durumu anlattı

Global News Point YouTube Kanalaının Güney Koreli Sujin ile yaptığı röpörtajda, Sujin Güney Kore’de son durumunu ve izolasyonda ki hayatını anlattı. 
12 Nisan Pazar günü yapılan röpörtajda Sujin, Kore’nin uluslararası “Güney Kore modeli” olarak nitelendirilen Koronavirüs (KOVİD-19) tedbirlerini anlattı. 

 

 

Sujin Güney Kore’nin KOVİD-19 testi yöntemlerinden biri olan servis istasyonlaını şöyle anlattı: “Güney Kore’de 50’den fazla test istasyonu var ve insanlar burada testlerini yaptırabiliyorlar. Bu salgını test etmek için büyük bir avantaj ve bu süreç sadece 10 dakika sürüyor.”

Yurt dışından gelenlere Kore’de zorunlu indirilen telefon uygulaması ve takip sistemi hakkında Sujin “Diğer ülkeledern gelen ziyaretçiler eve turistleirn akılı telefonlarına bir uygulama indirme zorunlulupu var. Bu uygulama ile kendi semptomplarını control etmeleri sağlanıyor” dedi ve Kore’de de seyahattan sonra 14 gün izolasyon sürecinin uygulandığını belirtti.

Sujin, Güney Kore hükümetinin vatandaşlara yapılan testlerde pozitif çıkan olursa kısa mesajla uyardığını ifade etti. Sujin bütün dünyadaki herkese ve Türkiye’ye evde kalın mesajı verdi ve boş zamanını spor yaparak ve müzik dinleyerek geçirdiğini belirtti.


Kaynak: Global News Point
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.