Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-30 15:18:00

Perfection İstanbul’dan sosyal çağrı: balkonuntadınıçıkar

Reklam ajansı Perfection İstanbul, yaşanan kritik günlerin yarattığı ev içine kapanma psikolojisine karşı “Balkonun Tadını Çıkar” hareketini başlattı.

Deneyimli kadrosu ve son dönemlerde imza attığı yaratıcı projelerle ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren reklam ajansı Perfection İstanbul, başlattığı sosyal hareket kapsamında Türk halkını balkonlara davet ediyor. Günlük rutinleri ve alışkanlıkları neredeyse tamamıyla değiştiren koronavirüse karşı başlatılan “Balkonun Tadını Çıkar” adlı sosyal hareket, gün içinde uzun süre hareket etmeden oturulan koltuklardan, çalışılan masalardan kalkarak, Türkler için bir evin olmazsa olmazı balkonlarda daha fazla vakit geçirmeyi teşvik ediyor. Avrupa’da başlayan ve sosyal medyada yayılan görüntülere inat, “Bizim balkonlarımızın neyi eksik?” mizahi sloganıyla herkesi balkonlarda daha fazla vakit geçirmeye çağıran hareket, ev içine kapanma psikolojisini bir nebze de olsa azaltmayı amaçlıyor.

Sosyal harekete destek için #balkonuntadınıçıkar

İnsani ilişkileri güçlendirmeyi, daha fazla hareket edilmesini sağlamayı, aile bireylerinin odalarına çekilerek birbirlerine karşı yabancılaşmalarını önlemeyi, yan balkonda kimin oturduğunu dahi bilmiyorsak tanımak için bir adım atmayı, Türk kültüründe önemli bir yeri olan balkon muhabbetinin kıymetine dikkat çekmeyi de amaçlayan sosyal hareket; #balkonuntadınıçıkar hashtag’i ile daha çok insana ulaşmak için sosyal medya kullanıcılarından destek bekliyor.

Selim Erdem: “Ev içine kapanma psikolojisini azaltmayı amaçlıyoruz”

Sosyal hareket çağrısı ile ilgili bilgi veren Perfection İstanbul Ajans Başkanı Selim Erdem: “Tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgını ülkemizde de hayatı derinden etkiliyor. Günlük rutinlerimizi ve alışkanlıklarımızı neredeyse tamamıyla değiştiren virüsten korumanın tek yolu ise evden çıkmamak. Ancak tüm insanlar ve özellikle toplumumuz dış dünya ile bağları güçlü olan, dışarıda vakit geçirmekten güç alan bir toplum. Evlere kapanmak zorunda olduğumuz bu günlerde, ev ile dışarısı arasında köprü görevi gören; hava almamızı, rahatlamamızı, bir nebze de olsa soluklanmamızı sağlayan alanlar ise balkonlarımız. Sosyal çağrımızla, virüs sürecinde hepimiz için daha da kıymetli hale gelen balkonları daha fazla kullanmayı, uzun süre hareket etmeden oturulan koltuklardan, çalışılan masalardan kalkarak, ev içine kapanma psikolojisini bir nebze de olsa azaltmayı amaçlıyoruz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.