Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-04 15:55:00

Umutlar çocuklar için özgürleşiyor

04 Eylül 2019 tarihinde Radisson Blu Hotel İstanbul Şişli’de düzenlenen basın toplantısında Adalet Bakanlığı, TOÇEV ve Antigone ile projeyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programının Beşinci Dönemi (CSD-V) kapsamında AB tarafından finanse edilen Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve ANTIGONE iş birliğiyle hayata geçirdiği “Özgürleşen Umutlar” isimli proje 15 ay sürecek.

Proje ceza infaz kurumlarında anneleriyle birlikte yaşayan çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması, enerjilerini doğru kullanabilecekleri oyun alanlarının geliştirilmesi ve annelerin çocuklarıyla olan diyaloglarının ve davranış biçimlerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

“Özgürleşen Umutlar” projesi bu sene Sivas Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu, Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Adana Karataş Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu, Mersin Tarsus Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Kocaeli Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu, Bursa Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Balıkesir Ayvalık Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilecek.

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru UYGUN basın toplantısında yaptığı konuşmasında,

“TOÇEV olarak 25 yıl önce “Okumak Her Çocuğun Hakkıdır” diyerek yola çıktık. Çocukların eşit koşullar içinde eğitim almalarını ve eşit haklara sahip olmalarını amaç edindik. 25 yıldır bu amaçla birlikte, farklı konularda projeler üreterek çocuklarımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz.

Biz çocuklarımız için çalışmaya devam ederken projelerimizi destekleyen proje ortaklarımızdan da güç alıyoruz. Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı (CSD-V) kapsamında AB tarafından finanse edilen “Özgürleşen Umutlar” projemizin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Antigone ortaklığı ile hayata geçiyor olmasından dolayı çok mutluyuz.

Daha önce iki dönemde de aldığımız Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı desteği ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü onayı ile ceza infaz kurumlarında projemizin devamlılığını sağlayan projeler gerçekleştirdik. 10 ayda 1020 anne, 810 çocuk, 500 infaz ve koruma memuru eğitim aldı, proje boyunca 20 bin 180 km yol yaptık. Şimdi yine aynı hedeflerle farklı ceza infaz kurumlarını ziyaret ederek anne ve 0-6 yaş grubu çocuklara ulaşacağız.

Anne ile çocukların yaşadıkları sınırlı alanda kaliteli ilişki kurabilmeleri, annelik becerilerini geliştirebilmeleri ve çocuklarıyla birlikte geçirdikleri zamanı oyun ve şarkılarla etkin şekilde yönetebilmeleri sağlayacaklarını göstermek istiyoruz. İnfaz ve koruma memurları ile de çalışmalar yürüterek stres düzeyi, kriz yönetimi, çocukla iletişim ve ilişkiler konulu başlıklar aslında onların hem çalışma ortamında hem de özel yaşamında faydalanacakları eğitimler hedefliyoruz. Yine ölçümleme çalışmalarıyla proje sonundan ortaklarımızla bir araya gelerek kamuoyu ile proje çıktılarını paylaşacağımız bir toplantı düzenleyeceğiz.”

Toplantıda ANTIGONE adına söz alan Proje Koordinatörü ise şunları söyledi:

“TOÇEV’le birlikte “Özgürleşen Umutlar” projesinde partner olarak yer almaktan çok mutluyuz. Yunanistan’daki ceza infaz sistemi içerisinde annesinin yanında kalan çocuklarla ilgili yapılan iyi uygulamalar, annelere, annelik becerileri üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili örnekleri proje kapsamında paydaşlarımızla birlikte uygulamalı bir şekilde paylaşacağız, tartışacağız ve birlikte geliştireceğiz.Böylelikle hem Türkiye’deki hem de Yunanistan’daki sistem içinde daha iyiye nasıl ulaşırız, hem çocuklar hem de anneler için neler yapabiliriz, kendimizi nasıl geliştiririz bunlar üzerinde titizlikle ve hassasiyetle çalışacağız.

Projemizin sonunda bir çıktı oluşacak ve biz bunu aynı zamanda kendi ülkemizde de adalet sistemi içerisinde bir politika geliştirme aracı olarak sunacağız. Burada da Yunanistan’daki mevkidaşlarıyla birlikte nasıl çalışmalar yapıyorlar, biz Yunanistan’da neler yapıyoruz, onlar Türkiye’de neler yapıyorlar, nasıl projeler geliştiriyorlar, yaşadıkları zorlukları nasıl atlatıyorlar birlikte bunları paylaşacağız ve daha sonra ortak bir çözüm noktasında buluşmaya çalışacağız. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor.”

Özgürleşen Umutlar (Free Your Hope) Hakkında

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ve ANTIGONE tarafından gerçekleştirilen proje, Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı (CSD-V) kapsamında hibe desteği alındı. Proje kapsamında, ceza infaz kurumlarında anneleri ile birlikte yaşayan 0-6 yaş çocuklara eğitimlerin dışında, kıyafet, oyuncak gibi temel ihtiyaçlarda aynı zamanda sağlanmış oldu.

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) Hakkında

TOÇEV, Türkiye’nin çeşitli illerinde maddi yetersizlik nedeniyle okuyamayan çocuklara bütün eğitim hayatları boyunca maddi-manevi destek vermekte ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 1994 yılında kurulan TOÇEV, Türkiye genelinde 18 ulusal proje yürütmektedir. Yaşasın Okulumuz, Bir Şey Değişir Her Şey Değişir, Günebakan, İlk Yardıma İlk Adım, Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler, Evimdeyim, Yarının İzleri, Paylaşmayı Seven Parmak Kaldırsın, İyi Beslenmek İyi Gelecek, Temiziz, Kütüphaneler, Enerjimiz Çocuklar İçin, Benergenim, YBO, Özgürlüğüm, Kahvaltılı Sabahlar Sağlıklı Yarınlar, Benim mahallem TOÇEV’in yürüttüğü projelerdir. TOÇEV faaliyetleri ve projeleriyle beş milyon çocuğa dokunmuştur.

Projemizle ilgili daha fazla bilgi için www.tocev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Projenin desteklendiği Sivil Toplum Diyaloğu Programı AB Başkanlığı tarafından yürütülmektedir ve Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi’dir.

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.