Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-30 09:38:00

Piyasadan haberler

ŞİRKET HABERLERİ

·

AFYON

COVİD-19 virüsü kapsamında alınan tedbirler ile ilgili bildirim

·

AKFGY

Portföydeki Otellerin Faaliyetleri ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

ALGYO

2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının İptali ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

·

ALYAG

COVID-19 ile İlgili Alınan Yönetim Kurulu Kararı ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

·

ANHYT

Koronavirüs (COVID-19) Salgını Kapsamında Alınan Önlemler ile ilgili KAP'ta yer almaktadır.

·

ARENA

Şirket, sektörün ilk bulut güdümlü uçtan uca kurumsal ağ tedarik şirketi olan Extreme Networks ile Türkiye genelinde geçerli distribitörlük anlaşması imzalamıştır. Extreme Network, 1 Milyar ABD Doları'nın üzerinde küresel bir ciroya sahiptir ve Extreme ile yapılan anlaşmanın Şirket'in satışlarına 5 Milyon  ABD Doları üzerinde katkı sağlaması beklenmektedir.

·

ASELS

Şirket 27.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, daha önce 03.04.2020 tarihinde yapılacağı duyurulan, 2019 yılı 45. Olağan Genel Kurul Toplantımızın daha sonra belirlenecek ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir.

·

ATAGY

ATA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI  Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. olarak; Koronavirüs (Covid – 19) salgını nedeniyle uzaktan çalışmaya yönelik önlemler hayata geçirilmiş olup; sözkonusu önlemin Şirket faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.Yine Şirkete ait gayrimenkullerde faaliyet gösteren kiracılar, Resmi Kurumların salgına dair açıklamış olduğu genelge ve kanunlar kapsamında hareket etmektedir.

·

ATEKS

COVİD-19 Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirler ve Üretime Ara Verilmesi ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

BMELK

Şirket ile Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. arasında imzalanmış olan Borç Tasfiye Protokolü hükümleri çerçevesinde; 27/03/2020 tarihinde  50.000.000  TL tutarında Alacak Devri (Temliki) Sözleşmesini imzalanmıştır.

·

BSOKE

Koronavirüs (COVID-19) Salgını Sebebiyle Alınan Önlemler ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

BTCIM

Koronavirüs (COVID-19) Salgını Sebebiyle Alınan Önlemler ile ilgili detaylı paylaşım

·

CIMSA

COVİD-19 virüsü kapsamında alınan tedbirler ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

CLEBI

Covid-19 virüsü etkileri ile ilgili Özel Durumlar Tebliği eki Rehberin 5.7.11 nolu maddesi uyarınca KAP'ta yer alan paylaşım

·

DZGYO

İstanbul ili Sarıyer ilçesi Tarabya Mahallesi 440 ada 82-89-90 numaralı parsellerde geliştirmekte olduğu Le Chic Tarabya projesinin inşaat faaliyetleri, inşaat ruhsatını veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen incelemeler sonuçlanana kadar inşaat faaliyetinin durdurulması talep edilmiştir. Bu kapsamda, Le Chic Tarabya projesinin inşaat şantiye faaliyetlerine konuya ilişkin yeni bir karar verilene kadar geçici süreyle ara verilmiştir.

·

EGCEY

Covid-19 ile alakalı alınan tedbirler ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

EGCYH

Covid-19 ile alakalı alınan tedbirler ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

EGCYO

Yönetim Kurulu 13 Mart 2020 de yapılması planlanan toplantısında sağlık nedenleri ile gerekli çoğunluğu sağlanamamış ve 28 Mart 2020 de aynı gündem maddeleri ile yapılabilen ilk toplantısında;16 Eylül 2019 tarihinden beri şirket Genel Müdürlüğü görevini vekaleten sürdüren Tan EGELI'nin bu görevi asaleten yapmasına, şirketin içinde bulunduğu konjunktür ve nakit sıkıntısı nedeni ile kendisine bir ücret ödenmemesine karar verilmiştir.

·

EKGYO

Şirket projelerinden Torkam İnşaat ve Yatırım A.Ş. taahhüdü altında bulunan Konya Meram Yenice Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' nde (Temaşehir Konya) 37594 Ada 5 Parsel Konut ve Ticaret Blokları ve 37595 Ada 3 Parsel Ticaret Alanları' nın Kısmi Geçici Kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 27.03.2020 tarihinde onaylanmıştır.

·

EREGL

Şirket 27 Mart 2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile; COVID-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle, hastalığın ülkede yayılmasının önlenmesine dair alınacak tedbirlere yönelik tavsiyeler çerçevesinde; Şirket 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 31 Mart 2020 tarihinde yapılacağına ilişkin Yönetim Kurulu'nun 05 Mart 2020 tarih ve 9681 sayılı kararının iptaline ve 2019 yılına ait Şirket Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın daha sonra belirlenecek ileri bir tarihte yapılmasına karar verilmiştir.

·

GOODY

COVID-19 salgını nedeniyle küresel piyasalarda değişen talebi göz önünde bulundurarak, Adapazarı ve İzmit fabrikalarında 30 Mart 2020 ve 13 Nisan 2020 tarihleri arasında iki hafta süreyle geçici olarak üretime ara verilmesine, ayrıca "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca, kısa çalışma ödeneği alınması için başvuruda bulunulmasına karar verilmiştir.

·

GUBRF

Şirkete yöneltilen sorular hakkında KAP'ta yayınlanan genel bilgilendirme

·

HALKB

Banka 2019 yılı faaliyet dönemine ait, 03 Nisan 2020 Cuma günü, saat 14:45'te Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4/1 Ataşehir/İstanbul adresindeki Genel Müdürlük Binası'nda yapılacağı duyurulan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında daha ileri bir tarihte yapılmasına karar verilmiştir. Yeni tarih daha sonra ayrıca duyurulacaktır.

·

HURGZ

30 Mart 2020 Tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısının ertelenmesi sebebiyle süreç iptal edilmiştir.

·

IEYHO

Bağlı ortaklık Işıklar İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 85.000.000 TL olan ödenmiş sermayesinin 80.000.000 TL nakit artırmak suretiyle 165.000.000 TL'ne yükseltilmesi işlemi 27.03.2020 tarihinde tescil olmuştur. Söz konusu sermaye artırımı öncesinde %99,74 olan şirketin payı, sermaye artırımı sonrasında %99,87 olmuştur.

·

ISDMR

Şirket 27 Mart 2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile; COVID-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle, hastalığın ülkede yayılmasının önlenmesine dair alınacak tedbirlere yönelik tavsiyeler çerçevesinde; Şirket 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 31 Mart 2020 tarihinde yapılacağına ilişkin Yönetim Kurulu'nun 05 Mart 2020 tarih ve 569 sayılı kararının iptaline ve 2019 yılına ait Şirket Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın daha sonra belirlenecek ileri bir tarihte yapılmasına karar verilmiştir.

·

KORDS

Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

OLMIP

Koronavirüs (COVID-19) Salgını Sebebiyle Alınan Önlemler ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

OSTIM

Ostim Medikal Küme üyelerinden bir firmanın, kovid-19 tanı kiti üretimi üzerinde çalışmalar yaptığına dair basına yansıyan haberlerle Şirketin ilişkilendirildiği, Şirket merkezi ve üretici firmayı çok sayıdaki yatırımcının arayarak konu hakkında bilgi edinmek istedikleri, ilgili firmanın yazısından ve yatırımcı ilişkileri biriminden gelen telefon ve e-postalardan anlaşılmaktadır. Şirketin, basına konu olan kovid-19 tanı kiti üreticisi firma ile sermaye ilişkisi bulunmadığı gibi, ticari bir bağlantısı da bulunmamaktadır.

·

SASA

Şirket Yönetim Kurulu Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No 9 /17-18 Çankaya / Ankara adresinde 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren faaliyete geçmek üzere  irtibat bürosu açılmasına karar vermiştir.

·

SKTAS

Şirketin %100 bağlı ortaklığı Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.'nin ("Efeler Çiftliği") sermayesinin 62.082.735-TL'den 82.000.000-TL'ye artırılması Efeler Çiftliği'nin 27.03.2020 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında onaylanmıştır. 19.917.265-TL tutarındaki sermaye artışının tamamı Şirketin Efeler Çiftliği'nden mevcut nakit alacaklarından karşılanacak olup, herhangi bir nakit çıkışı yaratmayacaktır.

·

THYAO

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Covid-19 salgınının havacılık sektörü başta olmak üzere birçok sektörde önemli kısa ve uzun vadeli talep şoklarını beraberinde getireceği öngörüsünde bulunmuştur. Bu sebeple, 127 ülkeye ulaşan uçuş ağı ile birlikte Türk Hava Yolları'nın da olumsuz talep ortamından diğer bir çok havayolu gibi etkileneceği görüşü ile 24.03.2020 tarihinde Türk Hava Yolları'nın kredi notunu B1 seviyesinden B2 seviyesine düşürmüş ve negatif olan not görünümünü olası not düşüşü için izlemeye almıştır. Bu gelişme ile birlikte, Ortaklığın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'nın Ba3 olan notunu olası not düşüşü için incelemeye almıştır. Negatif olan görünümü ise izleme olarak değiştirmiştir.

·

TKNSA

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ Güncel gelişmeler ışığında Şirket operasyonlarının yoğun şekilde artması nedeniyle, halihazırda aynı holding bünyesi altında olduğu TeknoSA İç ve Dış Ticaret A.Ş'de istihdam edilmekte olan toplam 150 çalışanın yazılı rızaları alınmaları kaydıyla 4857 sayılı İş Kanunu'nun ("Kanun") 7. Maddesi kapsamında geçici iş ilişkisi kurulması suretiyle Şirket bünyesinde istihdam edilmesinin hedeflendiğini ve bu nedenle geçici iş ilişkisi süresi boyunca Kanun uyarınca ilgili yükümlülüklerin Şirket tarafından üstlenileceğini kamuoyunun bilgilerine sunarız.

·

TKNSA

Geçici iş ilişkisi kurulması ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

VKGYO, HLGYO

Halk GYO - Vakıf GYO Adi Ortaklığı (%50/%50) ile hayata geçen Bizimtepe Aydos projesi bünyesinde yer alan işyeri niteliğindeki 2 adet gayrimenkul,  01.05.2020 tarihinden itibaren, aylık 1.500.-TL+KDV bedel ile Remax Arge – Akatlı Grup Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.'ne Vakıf GYO A.Ş. ile müşterek olarak kiralanmıştır. Kira sözleşmesi 5+5 yıllık süre için olup, yeni dönem (yıllık) kira artışının, her yıl Nisan ayında, 12 aylık (TÜFE+ÜFE) ortalaması oranında uygulanmasına karar verilmiştir.

·

ETILR

COVID-19 ile İlgili Alınan Yönetim Kurulu Kararı ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

·

VKFYO

Bedelli sermaye artırımı fon kullanım raporu ile ilgili güncelleme raporu KAP'ta paylaşılmıştır

·

VAKBN

T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından, COVID-19 (Koronavirüs) salgınının yayılmasının engellenmesi amacıyla, şirketlere genel kurul toplantılarını yönetim kurulu kararıyla iptal etme imkânı tanınmıştır. Bu kapsamda, Banka Yönetim Kurulu'nun 27.03.2020 tarihli kararı ile daha önce 2 Nisan 2020 Perşembe günü saat 11.00'da yapılacağı ilan edilen 2019 yılı hesap dönemine ait 66. Olağan Genel Kurul Toplantısının ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelenmesine karar verilmiştir.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

·

ANELE

Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret paylarının zorunlu çağrı yoluyla toplanmasına ilişkin süreç 20 Mart 2020 tarihinde başlamıştı. Pay alım teklifi sürecinde toplam 90 yatırımcıdan 1,40939 TL fiyatından 4.045.245,27 adet gerçekleşen alımlar neticesinde Şirketin Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş sermayesi içindeki payı %95,58' e yükselmiştir.

·

ATAGY

ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER 25/03/2020 tarihinde Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 3,54-3,56 fiyat aralığından 34886 adet satım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.sermayesindeki payları 25/03/2020 tarihi itibariyle %15,15 sınırına ulaşmıştır.

·

ATSYH

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Hakan Şahin tarafından Kuruluşa gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

·

GLRYH

Murat GÜLER 26 / 03 / 2020 Tarihinde Güler Yatırım Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 2.66 fiyattan 1.125.000 Adet Satım işlemleri gerçekleştirilmiştir. Bu işlemlerle birlikte Güler Yatırım Holding A.Ş. sermayesindeki payları 26 / 03 / 2020 tarihi itibariyle % 16.833 sınırına ulaşmıştır.Sahibi bulunduğu GLRYH payların satışı neticesinde elde edilen 2,992,500.00 TL tutarın bir kısmı ile Şirketin İştiraklerinden İCG Finansal Danışmanlık A.Ş’.ne olan sermaye borcunun tamamı kapatılacaktır.

·

HDFGS

19 Mart 2020 tarihinde Yönetim Kurulunun almış olduğu karar gereğince;26 Mart 2020 tarihinde, 500.000 adet hisse alımı ağırlıklı ortalama 1.716 TL fiyattan gerçekleştirilmiştir.

·

HUBVC

M.V. HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 27.03.2020 - 27.03.2020 tarihinde HUB GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 19,65 - 19,69 TL fiyat aralığından 22.356 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte HUB GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 27.03.2020 tarihi itibariyle %17,38 sınırına ulaşmıştır.

·

ISGYO

TÜRKİYE İŞ BANKASI 27.03.2020 tarihinde İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,21-1,22 TL fiyat aralığından 500.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki payları %50,51 sınırına ulaşmıştır.

·

MTRYO

METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER 27.03.2020 Tarihinde Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş (MTRYO) payları ile ilgili olarak 4,44-4,56 TL fiyat aralığından 105.680 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve  89.750 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş (MTRYO)  sermayesindeki payları 27.03.2020 tarihi itibariyle % 10,30 olmuştur.

·

NTHOL

Yönetim Kurulunun 26.07.2016, 22.12.2016 ve 25.09.2017 tarihinde almış olduğu kararlarına ilave olarak alınan 13.08.2018 tarihli karar gereğince; 27.03.2020  tarihinde NET HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,33 - 1,35 TL fiyat aralığından 520.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte NET HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki payları 27.03.2020 tarihi itibariyle %36,30 sınırına ulaşmıştır.

·

VERTU

VERUSA HOLDİNG 27.03.2020 tarihinde Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 3,35 TL fiyattan 15.323 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki payları 27.03.2020 tarihi itibariyle %72 sınırına ulaşmıştır.

·

VERUS

INVESTCO HOLDİNG A.Ş 26.03.2020 tarihinde Verusa Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 13,69-14,22 TL fiyat aralığından 7.300 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Verusa Holding A.Ş. sermayesindeki payları 26.03.2020 tarihi itibariyle %63,50 sınırına ulaşmıştır.

·

YGGYO

Pay Geri Alımı ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

 

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ

·

SNKRN

Tahsisli Sermaye Artırımına İlişkin SPK Başvuru Sonucu ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

VKGYO

Şirket 1.000.000.000,-TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 230.000.000,-TL olan çıkarılmış sermayesinin %100 oranında  artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460.000.000,-TL'ye çıkarılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuruda yer alan "Taslak İzahname" KAP'ta yer almaktadır.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.