Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-19 18:03:00

Spora koronavirüs önlemleri

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'deki futbol, basketbol ve voleybol liglerindeki maçların ertelendiğini bildirdi.

Bakan Kasapoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ'ın da katıldığı basın toplantısındaki konuşmaya, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtları hem gözlem yeri hemde karantina bölgesi olarak kullandıklarını söyleyerek başladı.

Kasapoğlu, 11 ildeki 34 yurdun dezenfektasyon işlemlerini gerçekleştirdikten sonra bir takım ekstra malzeme takviyeleri gerçekleştirdikten sonra vatandaşların kullanımına açtıklarını belirterek, ''Koronavirüs pandemisinin belki en çok etkilediği alanlardan birisi de spor.'' dedi.

Bu çerçevede ilk aşamada seyircili oynanan tüm müsabakaların seyircisiz oynanması gibi bir kara aldıklarını anımsatan Kasapoğlu, ''Yine UEFA'nın Euro Lig, NBA ile ilgili tatil kararlarını hep  beraber gözlemledik. Onların da bu anlamda geç kaldıkları vaki oldu. Ülkelerinde vaka sayıları binlerle, ölü sayıları onlarla ifade edilirken liglerin tatil edilmesini bırakın, seyircili oynatmaya devam etmişlerdi. Biz ise liglerin seyircisiz oynatma kararını en erken alan ülkelerden biri olduk ve Avrupa'da bu kararı vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz.'' dedi.

Kasapoğlu, tedbiren aldıkları bu kararın koranavirüs pandemisinin yayılım durumu çerçevesinde ilgili kuruluşlarla sürekli olan bir diyolog çerçevesinde alındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bugün voleybol, basketbol, futbol federasyonları başkanları ve kulüpler birliği başkanımız ile bu kararları tekrar mütalaa ettik ve liglerin ertelenmesine hep birlikte karar verdik.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.