Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-17 10:38:00

Son işlem günü durgun geçmeye aday

Yurtiçi piyasalar bir günlük arada oluşan farkın fiyatlamalara yansıması ile dün yurtdışından pozitif ayrışırken bugün küresel risk iştahına paralel seyre geri dönülmesini bekliyoruz. Varlık fiyatlarına yön verecek önemde bir verinin de bulunmadığı haftanın son işlem gününde görünümün ise genel hatlarıyla sakin olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada açılışın ardından fiyatların bant hareketi sergileme potansiyeli çok daha yüksek görünüyor. ABD’de ise bilançolar gelmeye devam ediyor. Ancak önceki güne kıyasla bugün açıklanması beklenen önemli bir sonucun olmaması bilanço etkisinin de limitli kalabileceğine işaret ediyor.

 

BEKLENTİLERİMİZ

 

Borsa İstanbul kaldığı yerden devam ediyor. Küresel piyasalarda risk iştahının dün belirgin şekilde düşük olmasına karşın bir günlük arada oluşan farkı kapatmaya yönelerek iyimser bir performans sergileyen BIST-100 endeksi günü 119 bin puanın hemen altında tamamladı. Teknik açıdan bakıldığında endeksin ilk hedefi Temmuz ayı başında kırmadığı 120.200 seviyesini aşmak olacaktır. Bu yönde çabaların sonuç vermesi durumunda ise 124.500’e doğru yönelimin sürmesini bekleriz.

 

 Teknik Analizde Öne Çıkanlar

Hisse

RSI

Momentum

MACD-AS

Regresyon

CCOLA

AL

AL

AL

AL

TURGG

AL

AL

AL

AL

 

 

EUR/USD 1,14’ün altına sarkıyor. ECB dün sonuçlanan toplantısında faiz oranlarında ve varlık alım programlarının büyüklüğünde herhangi bir değişikliğe gitmedi. Merkez Bankası son toplantısında öngörülenden daha güçlü adımlar attığı için tahminler de beklemede kalınacağı yönündeydi. Kaldı ki, toplantı sonrasında yayımlanan metinde de ECB’nin farklı bir mesaj vermediğini gördük. Dolayısıyla toplantı sonuçları parite üzerinde anlamlı bir etki yaratmadı. Teknik olarak ise 1,1380’in üzerinde kalındıkça yukarı yönlü hareket alanını daha güçlü görmeye devam ediyoruz.

 

USD/TL’de belirgin bir değişim göze çarpmıyor. Oldukça dar bir bant aralığında işlem görmeye devam eden USD/TL’de haftanın son işlem gününe girerken de görünüm değişmiş değil. Yatay seyir 

nedeniyle kısa vadeli teknik göstergeler de net bir yöne işaret etmiyor. Bu kapsamda bant hareketinin bozulmasına neden olacak anlamlı bir gerekçe görmüyoruz. Ancak Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS priminin 430 baz puana doğru geri çekildikten sonra yeniden 500 baz puanı aşmış olmasını dikkat çekici buluyoruz. Kurun seyrinde belirleyici unsurlardan biri olarak gördüğümüz CDS’lerin bu eğilimini sürdürmesi durumunda TL üzerinde baskı yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. Öte yandan merkezi yönetim bütçesi yılın ilk yarısında korona virüs kaynaklı vergi tahsilatlarında yapılan ötelemelerin de etkisiyle bir önceki yılın aynı döneme göre %39,5 artışla 109,5 milyar TL açık verdi. Verinin kura herhangi bir yansıması ise olmadı.

 

Kaynak: Matriks

 

Ons altın yatay seyrediyor. Altının ons fiyatı geçen hafta 1800 dolar seviyesini aştıktan sonra değer kazanmaktan ziyade daha çok kazanımlarını koruma çabası sergiliyor. Bu kapsamda yukarı yönlü denemelerin uzun süredir ilk direnç noktası olarak gördüğümüz 1820 dolara yaklaştıkça belirgin şekilde ivme kaybettiğini görüyoruz. Ancak korona virüse ilişkin endişeler sürdükçe değerli metallerin dirençli bir görünüm sergilemesini bekleriz. Bu noktada aşı haberlerinin risk iştahını desteklemesi durumunda ise bunun kâr satışlarını tetikleyebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Orta-uzun vadede ise özellikle likidite koşullarının güçlü olması nedeniyle korona virüs bir endişe kaynağı olmaktan çıksa bile değerli metaller iyimser bir performans gösterebilir.

Kaynak Ünlü Menkul
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.