Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-06 13:21:00

PLAT üyeleri Ortadoğu pazarının kapısını Dubai ile aralayacak

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği ve Türkiye Dubai Ticaret Ataşeliği, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri pazarında güçlenmeleri için önemli bir adım attı. Gıda ve gıda dışı sektörlerde faaliyet gösteren 27 PLAT Üyesi firma, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci büyük market zinciri LuLu Group ile görüştü. Zoom üzerinden yapılan online toplantılarda firmalar kendilerini ve ürünlerini tanıtma fırsatı yakalarken yeni işbirlikleri için de zemin yaratıldı.

 

PLAT Derneği, sektör firmalarının yeni pazarlara açılmaları ve ihracatlarını artırmaları için başlattığı ihracat atağının ilk adımını başarıyla tamamladı. Türkiye Dubai Ticaret Ataşeliğinin katkıları ile düzenlenen sanal heyette, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci büyük market zinciri LuLu Group, PLAT Derneği üyelerinden seçtikleri 27 firma ile görüştü. Gıda temizlik, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri, ambalaj, plastik gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, Ortadoğu ve Asya’nın en hızlı büyüyen perakende zinciri olarak da dikkat çeken LuLu Hypermarket yetkililerine ürünleri ve çalışmaları hakkında sunumlar yaptılar.

 

İki hafta boyunca devam eden görüşme maratonunu değerlendiren Lulu Hipermarketler Ürün Geliştirme Müdür Yardımcısı Abdul Khader Syed Ali, Türkiye Dubai Ticaret Ataşeliğinin çabaları ile online olarak gerçekleşen B2B toplantılar için teşekkür etti ve Türk firmaları ile görüşmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Abdul Khader Syed Ali, farklı sektörlerden firmalar ile yapılan bu görüşmelerin özellikle pandemi döneminde öne çıkan ve marketlerinde çok aranan potansiyel ürünleri tanımalarına yardımcı olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yıllarda Türk ürünlerinin mağazalarımızda yer alması konusunda yeni işbirlikleri geliştirebileceğimizi umuyoruz. İlerleyen dönemde de bu görüşmelerin devam etmesinden mutlu olacağız” diye konuştu.

 

Dubai Ticaret Ataşesi Hasan Önal da Türk ürünlerinin pazara girişinde önemli bir basamak olarak nitelediği görüşmelerle ilgili olarak, “Dubai Ticaret Ataşeliği olarak LuLu Hipermarketler ve PLAT işbirliği ile yapmış olduğumuz sanal heyetimiz başarıyla tamamlandı. Zoom ortamında gerçekleşen ve toplam 6 gün süren heyete gıda ve gıda dışı sektörlerden firmalarımız katıldı. LuLu, bölgenin ikinci büyük süpermarket zinciri olup Türk ürünlerinin pazara girişi açısından önemli bir basamak oluşturacaktır. Heyetimizin PLAT Derneği’nin hızlı işbirliği ve yapıcı katkıları neticesinde firmalarımız açısından başarıyla sonuçlanmasından dolayı mutluyuz. Bundan sonra da firmalarımızın Birleşik Arap Emirlikleri pazarında güçlenmeleri için elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Covid-19 süreci ile birlikte dünya ekonomisinin yeni bir döneme girdiğini belirten PLAT Derneği Genel Sekreteri Burak Aksoy, ise ihracatın tüm sektörler ve ülke ekonomisi açısından önemine değindiği açıklamasında şunları söyledi: “Türk sanayii pandemi sürecinde üretim gücü ve değişim karşısında hızlı hareket edebilme yeteneği ile rüştünü ispatladı. Dünyanın birçok ülkesinde market rafları boş kalırken sanayicilerimiz gıda, temizlik, kişisel bakım ve hijyen ürünleri başta olmak üzere üretimlerine ara vermeyerek tüketicilerimizin ihtiyaçlarını kesintisiz karşılamayı başardılar.

Yerli üretim ve sanayinin önemini bir kez daha anladık. İlerleyen süreçte bölgemizin üretim üssü olma avantajını iyi kullanarak ihracatımızı artırmanın yollarını aramalıyız. PLAT Derneği olarak sektörümüzün ihracatını üst seviyelere taşıması için çalışmalarımıza hız verdik. Bu kapsamda ilk adımı Dubai ile attık. Dubai Ticaret Ataşemiz Hasan Önal’ın yoğun çabaları sayesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci büyük perakende zinciri LuLu ile sektör firmalarımızı sanal ticaret heyetinde bir araya getirdik. Yeni işbirlikleri ve ihracat olanaklarının yaratılmasına zemin hazırlayan görüşmeler gerçekleşti. Önümüzdeki aylarda firmalarımızdan güzel haberlerin geleceğine inanıyoruz. PLAT Derneği olarak Dubai Ticaret Ataşeliğimiz ve Sayın Hasan Önal’a katkılarından dolayı sektörümüz adına bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlerleyen dönemde Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra sektör firmalarımız açısından potansiyel barındıran farklı ülkelerdeki perakende zincirleri ile görüşmeler organize etmek için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor”.

 

İşte LuLu ile yapılan görüşmelerle ilgili PLAT Üyelerinin değerlendirmeleri;

 

 

Gökhan TİRİTOĞLU

Sedat Tahir Tük. Mad. San. Ve Tic. A.Ş.

Genel Müdür Yardımcısı

“Görüşmede firmamızı, fabrikamızı ve ürettiğimiz ürünleri tanıtan bir sunum paylaştık. Sunumda paylaştığımız ve ilgilendikleri ürünler üzerine de kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Bu doğrultuda bize iletecekleri teknik detaylar doğrultusunda çalışmamızı yapıp ürünler ile ilgili fiyat teklifimizi ileteceğiz. Bize bu fırsatı yarattığı için PLAT Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Umarım sonuçları hem firmamız hem de ülkemiz için olumlu olur.”

 

Melisa Özge ÖZGEN

Bff Kozmetik Plastik Temizlik Ürünleri ve Turizm San. Tic. A.Ş.

İhracat Müdürü

“Bu pandemi döneminde buyer’larla bir araya gelme, ziyaret etme ya da ürün tanıtma gibi şansımız olmadığından bu tip ikili görüşmelerin firmaların işbirliği yakalamasında ve ihracatın artmasına katkı sağlama anlamında çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Toplantımız da tanıtım ve soru-cevap şeklinde başarıyla geçti.”

 

Suzan ÖREL UÇAR

Pakyürek Tarım Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.

Dış Ticaret Müdürü

“LuLu Market zinciri ile organize etmiş olduğunuz online görüşme için şirketim adına teşekkür ederim. Covid-19 nedeni ile gittikçe daralan ihracatı arttırmak için üretici firmalar kendilerini ve ürünlerini tanıtmak amacı ile bu süreçte daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyorlar. LuLu gibi bir market zincirinin satın almasından direkt sorumlu biri ile görüşerek ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulmuş olmaktan oldukça memnunuz. İlerleyen süreçte benzer organizasyonlarda da yer almak istiyoruz.”

 

Burak OĞUZ

OĞUZ GIDA San. Ve Tic. A.Ş

İhracat Direktörü

“PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği’nin düzenlemiş olduğu online video konferans sayesinde geçmişte işbirliği içerisinde olduğumuz perakende zinciri LuLu Group ile yeniden görüşme şansı yakaladık. Bünyemize yeni kattığımız ve geçmişte mevcut bulunan ürünleri tekrar tanıttık. Bu fırsatı bizlere sunduğu için PLAT Derneği’ne teşekkür ediyoruz.”

 

Ahmet Çığır ŞAHİN

More Cam San. ve Tic. A.Ş.

Genel Müdür

“PLAT Derneği’nin organize etmiş olduğu sanal B2B etkinliği sayesinde LULU market satın alımcıları ile bir araya geldik. Özel markalı üretim konusunda işbirliği geliştirmeyi ümit ediyoruz. B2B organizasyonlarının önümüzdeki süreçte artarak devam etmesini temenni ediyoruz.”

 

Ali PAFTALI

Aydın Kuruyemiş San. Ve Tic. A.Ş.

Organize Ticaret Satış Müdürü

“PLAT’in yurtdışı müşteriler için başlattığı görüşme trafiği, PL iş hacminin global çapta gelişmesi anlamında üreticilerimiz için bir fırsat olacaktır. Dünya çapında gelişmiş modern üretim teknik ve kabiliyetlerimizle bu faaliyetin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunarız.”

 

Etem ÖZSOY

Fersan Fermantasyon Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

İhracat Müdürü

“Öncelikle böyle bir organizasyon için tekrar çok teşekkür ederiz. Çok yararlı oldu. Ortadoğu’nun en büyük süpermarket ve hipermarket zincirlerinden biri olan LuLu ile organizasyonunuz sayesinde ürünlerimizle ilgilenen satın almacısıyla direkt olarak iletişime geçmiş bulunmaktayız. Hatta PLAT’in bu organizasyonu sayesinde girmek istediğimiz bu hedef pazara planladığımızdan önce adım atmış olduk.”

 

Hakan GİRAY

Durum Gıda San. Ve Tic. A.Ş.

İhracat Satış Müdürü

“Organizasyon için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sonuç odaklı ve amacına uygun verimli bir görüşme oldu. Her iki taraf için de uzun soluklu bir ticaret / işbirliği olmasını dileriz.”

 

Ökkeş DALOĞLU

Eruslu Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

İhracat Direktörü

“Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak ‘PLAT’ ekibine göstermiş oldukları ilgiden ve dikkatten dolayı teşekkür ederiz. Umarım birlikte Türkiye’yi özel markalı ürünler için dünya pazarında daha fazla tanıtabiliriz.”

 

Orhan ÇETİN

Akyüz Plastik San. ve Tic. A.Ş.

İhracat Müdürü

“Bu fırsatı bizlere sağladığı için firmamız adına PLAT’e çok teşekkür ederiz. Firmamızı tanıtabilmek adına faydalı bir görüşme olduğuna inanıyorum. Umarım bu çalışmalar sonucunda güzel sonuçlar elde ederiz.”

 

Servet GERZ

Aksan Kozmetik San. Ve Tic. A.Ş.

Genel Müdürü

“Bugün Gulf Bölgesi ve Arap yarım adasında çok güçlü ve yaygın olan LuLu zincirinin Dubai ve Türkiye sorumlularıyla PLAT`in organize ettiği çok verimli ve başarılı bir online görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmenin akabinde işbirliğimizin başlayacağını ümit ediyor ve bunun gibi uluslararası zincirler ile yapılacak ikili toplantıların daha sık düzenlenmesinin ülkemize ve sektörümüze çok faydalı olacağını düşünüyorum. Tekrar PLAT ailesine teşekkür ederim.”

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.