Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-28 09:29:00

Endeks haftaya artıda başladı

BIST100… Endeks Haftaya Artıda Başladı… Borsa endekslerinden iki sıfırın atıldığı yeni dönemde BIST100 endeksi güne artıda başladı. BIST100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.31 değer kazancıyla 1,196 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 18.9 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Sanayii hisseleri endeksi yukarı taşıdı. Bun karşılık bankacılık endeksi %1.20 değer kaybetti. Sanayi ve bankacılık endeksindeki ayrışma devam ediyor. Bankalardaki satışların tarihi seviyelerde olduğunu söylemek mümkün. Aynı şekilde Avrupa ve ABD bankalarında da satışlar vardı. FED’in yarın gerçekleştireceği toplantı öncesinde güvercin söylemini güçlendireceğine yönelik beklentiler Asya piyasaları, ABD ve Almanya endeks vadelilerine destek oluyor. Diğer taraftan teşvik paketleri ve 2.çeyrek bilançoları da takip ediliyor. Endeksin güne global piyasalara paralel olarak artıda başlaması beklenebilir.

 

 

USDTRY… Dolar TL Kuru Yatay Bant Hareketini Kısa Süreliğine Olsa da Bozdu… Dolar TL kuru 1.5 aydır devam eden yatay bant hareketi kısa süreliğine bozuldu. Dolar TL kuru akşam saatlerinde 6.96 seviyesine kadar yükseldikten sonra yeniden 6.86 seviyelerine geri çekildi.

 

 

EURTRY… Euro TL Kuru 8.21 Seviyesini Test Etti… Euro global bazda güçlü bir görünüm sergilerken TL Euro karşısında direnmekte güçlük çekiyor. TL Euro karşısındaki kayıplarını 8. Güne taşıyarak son zamanların en uzun düşüş serisine girdi. Euro TL kuru dün akşam saatlerinde 8.21 seviyelerini test ettikten sonra kısa süre içerisinde 8.10’a geriledi.

 

 

EURUSD… FED Toplantısı Öncesinde Dolar endeksi majör para birimleri karşısında 2010 yılından bu yana en kötü performansını sergiliyor. ABD ve Çin arasındaki gerilimin artması, hemen hemen her eyalette koronavirüs vaka sayılarındaki artış, başkanlık seçimi kaynaklı belirsizlikler ve FED’in genişlemeci para politikasını alanını genişletmesi dolar karşısında pozisyon alanların nedenleri arasında öne çıkıyor. Dolar endeksi 93 seviyesine kadar gerilerken, Euro Dolar paritesi 1.1770 seviyelerine yöneldikten sonra dayanıklı mal siparişlerinin Haziran ayında beklentilerden fazla artmasıyla 1.1740 seviyelerinde dengelenme arayışına girdi. Avrupa ise kurtarma paketi sınavını başarıyla geçerek, birlik görüntüsü verdi. Global bazda değer kazanmaya devam ediyor.

 

 

XAUUSD… Ons Altın Rekorunu Yeniledi… Doların global bazda değer kaybetmesi ve yatırımcıların risklere karşı güvenli liman arayışıyla birlikte altının ons fiyatı tarihi rekorunu 1,981 $’a taşıdıktan sonra yeniden 1940 $ seviyelerine geriledi. Negatif reel faizler ve FED’in bu haftaki toplantıda güvercin duruşunu sürdüreceği beklentileri altının ons fiyatına destek sağlıyor. Genişlemeci para politikaları, negatif reel getiriler ve ekonomilere yönelik belirsizlikler devam ettiği sürece altının yükseliş momentumunu sürdürmesi beklenebilir.

 

 

GAUTRY… Ons Fiyatındaki Yükselişten Destek Buluyor… Altın fiyatlarındaki rekor yükseliş haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Gram altın rekorunu akşam saatlerinde ons fiyatındaki yükselişin desteğiyle 437 TL seviyesine taşıdı.

 

 

BRENT… Yatay Seyretti… ABD ve Çin arasında süregelen gerilim ve global risk iştahının zayıflamasıyla beraber petrol fiyatları yatay bir görünüm sergiliyor. Brent petrolün varil fiyatı vadeli piyasalarda 43 $ seviyelerinde alıcı buluyor.

 

 

S&P500… Teknoloji Hisseleri Öncülüğünde Yükseldi… FED’in reel ekonomi üzerindeki koronavirüs salgını kaynaklı baskıyı hafifletebilmek adına yarın gerçekleştireceği toplantıda aksiyon alması bekleniyor. Diğer taraftan ABD Senatosu’na 1 trilyon dolar tutarında yeni bir teşvik paketi sunuldu. ABD’de endeksler daha fazla likidite ve FED’in güvercin politikalarının devam edeceği beklentileriyle günü artıda tamamladı. S&P500 endeksi Amazon, Alphabet, Apple gibi teknoloji hisselerinin öncülüğünde günü %0.74 yükselişle 3,239 puandan tamamladı.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.