Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-12 19:44:00

Китай и Аржентина ще създадат нова космическа база в Патагония

Аржентинското правителство обяви съвместните си планове с Китай за завладяването на космоса. Със споразумението между Китай и Аржентина, което влезе в сила на 24 юли, сътрудничеството между двете страни стана официално. Китай и Аржентина ще работят по проекти, насочени към проучване на пространството за мир и ще разработят много инструменти и инфраструктура за нови мисии в бъдеще. 

Двете държави ще съобщават резултатите на съвместните си изследвания помежду си и за целта ще бъде сформиран комитет, който да се ръководи от китайски и аржентински служители. Първото решение, взето в рамките на новата формация, в която космическите институции на двете страни ще си сътрудничат с CNSA и CONAE, беше да се разпредели район в Китай за изграждане на съвместна космическа станция Китай-Аржентина в Патагония в провинция Неукен в Аржентина. 

Това сътрудничество, което ще бъде за мирни цели в съответствие с подписания текст на споразумението; Космическата совалка предвижда развитието на превозни средства и инструменти за космически проучвания, както и създаването на инфраструктура като изстрелване на рампи и съоръжения за контрол и наблюдение на мисии за космически проучвания на земята.

Китайско международно радио


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.