Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-29 09:31:00

Global risk iştahı düşük seyrediyor

BIST100… Global Risk İştahı Düşük Seyrediyor… BIST100 endeksi geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izlese de artıda kapatmayı bildi. Ekonomilerde normalleşme adımları sonrasında koronavirüs vaka sayılarındaki artışın hız kesmemesi global risk iştahının düşük seyretmesine neden oluyor. Asya Pasifik gölgesinde hisse senedi piyasaları koronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte yeni haftaya düşüşle başladı. ABD endeks vadelileri Cuma günkü kayıplarından sonra yatay bir seyir izliyor. Global görünüme bağlı olarak endeksin güne yataya yakın bir açılış yapmasını, haftanın geri kalanında geçtiğimiz hafta aşılamayan 116,300 seviyesinin izleneceği bu seviyelerin kırılması halinde yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğini düşünüyoruz. Geri çekilmelerde ise 113,800 seviyesi alt destek noktası olarak izlenecektir.

 

 

USDTRY… Yatay Seyrini Sürdürüyor… TCMB’nin sürpriz bir şekilde faiz oranları serbest tutmasının ardından Dolar TL kuru yatay seyrini sürdürdü. Yeni haftanın ilk işlem gününde geçtiğimiz haftanın kapanışına göre fazla değişmeyerek 6.85 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURTRY… 7.70 Seviyesinin Üzerine Tutundu… Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış gelişen piyasa ülke para birimleri üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Euro TL kuru yeni haftanın ilk saatlerinde 7.71 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… 1.1250 Seviyesinin Üzerini Test Etti… Geçtiğimiz hafta koronavirüs salgınında artan vaka sayıları ve çeyrek sonu talebiyle dolar global bazda değer kazandı. Dolar majör para birimleri karşısında değer kazanırken, Euro Dolar paritesi 1.12 seviyesine tutundu. ECB Başkanı Lagarde koronavirüs salgınında dip noktasının Euro Bölgesi için muhtemelen geride kaldığını ifade etti. ABD’de kişisel harcamalar Mayıs ayında beklentilerin altında gelse de %8.2 ile rekor seviyede yükseldi. Euro Dolar kuru yeni haftada sınırlı bir yükselişle 1.1250 seviyesinin üzerini test ediyor.

 

 

XAUUSD… Salgının Durdurulamaması Nedeniyle Güvenli Liman Talebinden Destek Sağlıyor… Altın fiyatları Ocak ayından bu yana en uzun haftalık yükselişini gerçekleştirdi. Koronavirüs salgını kaynaklı vaka sayılarındaki artış altında güvenli varlık alımlarına destek sağlıyor. ABD’de reel faizlerin düşmeye devam etmesi altının değer koruma yönünden cazibesini artırıyor. Diğer taraftan ABD Dışişleri Bakanlığı Hong Kong meselesi ve insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin’li bazı devlet yetkililerine vize kısıtlamaları getirdi. ABD ve Çin arasındaki gerilimin gündemdeki yerini koruması altının ons fiyatının 1770 $ seviyesi üzerinde kalmasına destek sağlıyor.

 

 

GAUTRY… Altının Ons Fiyatındaki Yükselişten Destek Buldu… Altının ons fiyatının yeni haftada tekrar yükselişe geçmesi ve Dolar TL kurundaki sabit seyirle birlikte gram altın 391 TL seviyelerinden alıcı buluyor.

 

 

BRENT… Global Ekonomiye İlişkin Endişelerle Geriledi… Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artışın devam etmesi, en çok vaka görülen eyaletlerden olan Florida ve Teksas’taki işyerlerine birtakım sınırlamalar getirilmesi sonrası risk iştahı düşük seyrediyor. Brent petrolün varil fiyatı yeni haftaya 40 $ seviyelerine gerileyerek başladı.

 

 

SP500… ABD’de Endeksler Pandeminin Etkisinde Geriledi… ABD’de vaka sayılarındaki artış ve bazı eyaletlerde ekonominin yeniden açılmasının durdurulmasıyla birlikte son iki haftanın en düşük seviyelerine geriledi. S&P500 endeksi %2.42 değer kaybıyla 3,009 puandan haftayı tamamladı. FED’in banka temettülerini sınırlaması ve hisse geri alımlarını sınırlamasıyla birlikte büyük banka hisseleri endeksteki düşüşe öncülük etti.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.