Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-13 09:04:00

Salgın kaynaklı gelişmeler ve veri akışları yakından izlenmeye devam edilecek

Piyasa Gündemi

Ekonomik veri akışının sakin seyrettiği geçen hafta, vaka sayılarında devam eden artış ve ikinci dalga endişeleri küresel risk iştahını ve piyasaları baskıladı. Vaka sayılarındaki artış ekonomilerde gözlenen toparlanmanın devamlılığına ilişkin belirsizlikleri artırırken, salgın kaynaklı gelişmeler önemini korumaya devam ediyor. Ayrıca bugün yurt içindeki yoğun veri akışı da TL varlıkların seyri açısından önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomilerdeki toparlanmanın devamlılığına yönelik endişeler ve vaka sayılarında devam eden artış hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Son haftalarda pozitif ayrışan BIST-100 Endeksi geçen haftanın son bölümünde satıcılı bir seyir izledi. BIST-100 cuma gününü %0,85’lik düşüşle 114.809 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü tepki alımlarının etkisiyle %1’leri bulan yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında %1’leri aşan yükselişler hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,86 – 6,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,86’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki haftalarda yurtdışındaki negatif hareketlere karşı daha güçlü duran BIST 100, Perşembe günü ABD endekslerinde sertleşen satışların etkisinde kaldı. Perşembe günü yaşanan düşüş nisan ayının başından beri görülen en sert düşüş oldu. Yaşanan bu düşüşle birlikte uzun süredir bahsettiğimiz mayıs ayından beri devam eden kısa vadeli yükselen trendin altında kapanış gerçekleşmiş oldu. Cuma günü de satışlar devam ederken bu sefer mart ayından beri devam eden ana trendimizin de altına sarkıldı. Bu nedenle endeksin yeniden trende dönüşü görülmediği sürece risklerin arttığını düşünüyoruz. Bahsettiğimiz trende dönüş için bugün 115.800 üzerindeki hareketlere ihtiyaç varken haftalık kapanış 117.500 üzerinde olmadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekecektir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.