Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-20 19:30:00

Aile Hekimleri ek ödemelerini bekliyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2.Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, Sağlık Bakanı’nın kameraların önünde söyledikleri ile sahada yaşananların çok farklı olduğunu, 13 Mayıs 2020 tarihinde tüm basının önünde "aile hekimlerinin çalışmalarından çok memnunuz, teşekkür ediyoruz onlara da ek ödeme konusunu çalışıyoruz" demesinin üzerinden 62 gün geçtiğini ancak bir ödeme olmadığını belirtti.

 

Dr. Hacı Yusuf Eryazğan; “aile hekimliği çalışanlarının Covid-19 olması durumunda maaşı kesilmeyecek” diyen Bakanlığın birçok ilde aile hekimi ya da aile sağlığı çalışanlarından kesinti yapılmasını sadece izlediğini, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarından kronik hastalığı olanların idari izne ayrılamadığını ve büyük bir hayati tehlikeyle çalıştığını belirtti. Eryazğan, 4 ay boyunca üniversite hastaneleri dahil tüm hastanelerde poliklinikler kapatılırken 27 bin aile hekiminin tüm ülkeye poliklinik hizmetlerini yürüttüğünü, bütün pandemi boyunca aşılamaların hiç aksatılmadan devam ettiğini ve büyük salgınların önüne geçildiğinin bilgisini verdi.

 

Dr. Eryazğan: “5000 civarında aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı covid-19 oldu. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'nın bütün bir başarı öyküsünü görmezden gelmesini kabul edemiyoruz” dedi. Bu noktada 13 Mayıs’ta ek ödeme konusunda kameralar önünde verilen sözler tutulmadı. Bizler bu kadar özveriye rağmen görmezden gelinmemizi Sağlık Bakanlığı’nın bazı bürokratlarının aile hekimliğini bitirme çabalarına bağlıyoruz. Bize gelen bazı bilgiler Maliye Bakanlığı’nın ek ödeme konusunda hazırlıklar yaptığı ancak Sağlık Bakanlığı’nda bazı çevrelerin buna engel olduğu yönündedir. Sayın Bakan’a seslenişimiz; lütfen 13 Mayıs’ta kameralar önünde verdiğiniz sözü tutun, bu kadar özveri ile çalışan aile hekimliği çalışanlarını taktir edin ve bürokratlarınızın önünüze getirdiği yanlış uygulamalardan vazgeçin. Sahayı bizden dinleyin” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.